Voer & Drinkbak

Sorteer op
Opzoek naar een voer of drinkbank? Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan!
cat image

Anti schrokbak kat

cat image

Automatische voerbak kat

cat image

Drinkfontein kat

cat image

Verhoogde voerbak kat

cat image

Voerbak kat

cat image

Waterbak kat

Voer & Drinkbak

Een vraag die veel wordt gesteld is waar je het beste kattenvoer en drinkbakken kunt neerzetten. Voor sommige lijkt het logisch om alle kattenspullen bij elkaar te houden en voor andere is het plaatsen van kommen in de keuken het antwoord. Maar in werkelijkheid is misschien geen van deze gewone kattenbaklocaties het beste voor je harige vriend.

Een rustige en stille plek kiezen

Kies een plekje waar niet veel voetverkeer plaatsvindt of veel lawaai is. Een kalme, stille ruimte zoals een gang zorgt ervoor dat jouw viervoeter ontspannen blijft en een rustige maaltijd kan hebben. Een drukke locatie daarentegen kan stress veroorzaken en ervoor zorgen dat je kater niet gaat eten of druk voelt om snel te gaan eten.

Vanwege de nabijheid van de voorraadkast, gootsteen en afval, is de keuken een veelgebruikte locatie voor kattenbakken. Als je huis rustig is werkt een keuken prima. Vind er veel activiteit plaats in je keuken? Dan is dit niet de beste locatie. Commotie kan je harige vriend nerveus maken over het eten, of iemand kan per ongeluk op de staart van je viervoeter gaan staan.

Houd katten kommen uit de buurt van kattenbakken

Je eet niet graag in de badkamer en je kat ook niet. Voedsel- en kattenbakken moeten op een behoorlijke afstand van elkaar worden gehouden. De belangrijkste reden is om kruisbesmetting te voorkomen die kan optreden wanneer katten zichzelf bedekken. Als er bijvoorbeeld kattenbakvulling in de voer- of drinkbak terechtkomt, kan het worden opgegeten door je harige vriend. Als dit gebeurt kan je viervoeter ziek worden.

De juiste kom kiezen

Nu je de locatie hebt bepaald, is het tijd om een geschikte kom te kiezen. Katers gebruiken hun voerbak meerdere keren op een dag, en daarom zijn voerbakken één van de belangrijkste producten voor je harige vriend. Zorg er dus voor dat de voerbak voor je viervoeter veilig is.

Scheid voedsel- en waterkommen

Hoewel dubbele bakjes voor voer en water erg populair zijn, moeten voer en water eigenlijk op twee verschillende locaties worden bewaard. Katers houden namelijk niet van de geur van voedsel tijdens het drinken van water. Voedseldeeltjes in hun water kan ervoor zorgen dat ze minder of niet gaan drinken uit hun drinkbak. Kat behavioristen geloven dat dit te wijten kan zijn aan katten die wegjagen van hun waterbron in het wild. In het ideale geval bewaar je kattenvoer en drinkbakken op twee verschillende locaties.

Verschillenden voedselkommen voor elke kat

Heb je meerdere katers? Dan kan dit erg interessant voor je zijn. Dierenartsen en kat behavioristen zijn het namelijk over eens dat ieder kat een eigen voerbak nodig heeft. In het wild eten en jagen katers alleen. Ze zijn bedreven om hun voedsel te beschermen. Dus je katers dwingen om thuis kommen te gaan delen kan ertoe leiden dat je viervoeters snel gaan eten, kommen gaan bewaken en vechten. Katers voeren uit verschillende bakken geeft je ook de mogelijkheid om verschillende portiegrootte en diëten toe te passen. Zelfs als je viervoeters nu hetzelfde voedsel eten, is dat bij het ouder worden niet altijd het geval.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur