Drinkfontein kat

Sorteer op
Opzoek naar een drinkfontein voor je kat? Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooie fontein voor je viervoeter zult vinden.

Drinkfontein voor je kat

Er zijn veel producten beschikbaar voor katers, en het kan soms erg verwarrend zijn om te bepalen of een specifiek product wel eigenlijk nodig is voor je harige vriend of niet? Als je naar een drinkfontein kijkt en probeert te beslissen of deze wel handig is voor je kater dan kan deze informatie je daarbij helpen.

Wanneer je kat misschien een drinkfontein nodig heeft

We hebben een checklist voor je opgesteld met aanwijzingen voor als je kater er baat bij kan hebben.

Je kater heeft chronische medische aandoeningen zoals bijvoorbeeld urinewegproblemen of een nierziekte. Uitdroging verergert deze problemen. Dus je kat laten drinken is super belangrijk

Je kat springt regelmatig op het aanrecht om te proberen een slokje uit de kraan te halen, of je kater klimt in de douche om water op te likken nadat je eruit bent gekomen. Dit gedrag geeft aan dat je harige vriend op zoek is naar stromend water of een frissere bron dat het water in zijn waterbak.

Je viervoeter slaat met een poot tegen het water in de schaal voordat hij gaat zitten om het te drinken. Als je kater het water in zijn kom slaat probeert die eigenlijk het in beweging te krijgen.

Je kater is niet blij met de waterbak en loopt er misschien naartoe om ernaar te kijken en loopt dan de hele dag weg. Een kat die regelmatig zijn kom controleert en weggaat zonder een slok te hebben genomen is waarschijnlijk niet blij met de kwaliteit van het water.

Als je huisdier zich bezighoudt met een van deze dingen in de lijst, kan een waterfontein zorgen voor meer wateropname bij je harige vriend.

Feiten over katers en water

Deze wezens zijn geëvolueerd als woestijndieren en hebben nog steeds een lage dorst. Wilde katten krijgen het meeste water binnen van hun prooi en hoeven daardoor niet per se een significante hoeveelheid meer te drinken. Let wel op met droogvoerdieet dat veel binnenkatten eten. Dit bied echter niet genoeg vocht en veel van deze wezens zijn hierdoor chronisch uitgedroogd. Dit kan weer ziekten zoals urinewegproblemen en nieraandoeningen veroorzaken of verergeren.

Wanneer buitenkatten wel water willen drinken zoeken ze het liefst naar bronnen die druppelen of stromen in plaats van stilstaande poelen. Deze wezens hebben waarschijnlijk tijdens hun evolutie geleerd dat stilstaande bronnen hun eerder ziek zouden maken. Er wordt gezegd dat onze huiskatten deze aangeboren kennis nog steeds hebben, en hierdoor is drinken uit een waterbak niet heel ideaal voor hun.

Onthoud goed dat deze huisdieren erg gevoelig zijn voor smaken en geuren. Dit kan een negatieve invloed hebben op de hoeveelheid water die ze drinken. Kraanwater en de kom zelf kunnen geuren of smaken hebben die ervoor zorgen dat je huisdier niet gaat drinken. Een drinkfontein voor je kat met een filter kan dit probleem oplossen en je harige vriend geur- en smaakvrij water geven.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur