Waterbak kat

Sorteer op
Opzoek naar een waterbak voor je kat? Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooie kom voor je viervoeter zult vinden.

Waterbak kat

Is je kater kieskeurig met water? Dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe waterbak te zoeken. Er zijn veel verschillende opties, neem gerust een kijkje in ons assortiment. Met het juiste onderzoek kun je een ideale voer of waterbak voor jou harige vriend vinden.

Katers zijn van nature vrij tolerant voor dorst. Als hun water niet helemaal goed is (bijvoorbeeld te warm of koud) of ze houden niet van hun kom dan kunnen ze ervoor kiezen om niet te drinken. Evenzo zullen veel katers hun bak met water negeren en in plaats daarvan uit plassen drinken. Daarom is het erg belangrijk om de juiste bak voor je harige vriend te kiezen.

De juiste waterbak voor je kat kiezen

Voordat je de perfecte kom voor het water van je kater kiest moet je wel nadenken over wat ze wel of niet leuk vinden. Overwegingen kunnen de persoonlijkheid en hun eet- en drinkvoorkeuren zijn. Stel je voor dat je harige vriend vaak de neiging heeft om dingen om te gooien. Dan is een zwaardere drinkbak erg verstandig. Een ander voorbeeld is als ze het niet leuk vinden dat hun snorharen dingen aanraken. Hierbij is een bredere kom comfortabeler voor je huisdier. Sommige huisdierhouders proberen veel kommen totdat ze een kom hebben gevonden waar hun harige vriend dol op is.

Diepte

Ondiepe gerechten zullen vaker moeten worden bijgevuld dan diepere kommen, maar het kan zijn dat je kater zelf een voorkeur heeft.

Materiaal

Kattenbakken kunnen van veel verschillende materialen worden gemaakt. Al deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Fontein

De meeste eigenaren laten een normale kom met water achter voor hun kater. Onwillige drinkers kun je in verleiding brengen door een speciaal ontworpen kattenwaterfontein.

Soorten kattenbakken

Traditionele waterbak voor je kat

Heel eenvoudig, dit is een eenvoudige kom die is ontworpen voor katers om uit te drinken. Het type waterbak die je waarschijnlijk het meest gewend bent om te zien. Ze zijn betaalbaar, gemakkelijk te verkrijgen en vereisen totaal geen gedoe. Daarnaast drinken veel katers graag uit een kom met stilstaand water. Omdat deze huisdieren echter ook kieskeurig kunnen zijn over hun waterbron, zijn er veel katten die hun neus optrekken voor de kom met stilstaand water vooral als er een druppelende kraan in de buurt is waar ze uit kunnen drinken. Hun water aantrekkelijk maken kan je doen door hun water regelmatig te verversen. Alle katers geven de voorkeur aan vers, koelwater (dus zorg ervoor dat het niet droogloopt).

Waterfontein

Drinken je katers niet graag stilstaand water? Of heeft je kater de neiging om uit de kraan te drinken of op andere plaatsen waar ze dat niet zouden moeten doen? Dan kan het zo zijn dat ze de voorkeur geven aan vers, stromend water. Een kattenfontein kan dan de oplossing zijn. Vul de kom met water en een kleine fontein in het midden zorgt ervoor dat het water blijft circuleren. Je harige vriend kan er dan voor kiezen om uit de kom te drinken of als het water uit de fontein valt. Daarnaast hebben wij in ons assortiment ook filters die je kunnen helpen bij het verwijderen van stof en haar zodat je fontein zo fris mogelijk blijft.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur