Reptielenvoer

Sorteer op
Net zoals ons hebben reptielen ook een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig staat Mr. Animal voor je klaar met een breed assortiment aan reptielenvoer.

Reptiel als huisdier

Het hebben van een reptiel als huisdier in sommige opzichten veel gemakkelijker dan het hebben van een hond of een kat. Je hoeft namelijk niet in weer en wind buiten te lopen als je harige vriend naar de badkamer moet. Hoewel je wel zijn leefgebied moet schoon houden is het gemakkelijker dan een kattenbak te scheppen. De echte uitdaging is om he geschubde vriend gelukkig en veilig te houden. En dit kan je door voldoende reptielenvoer aan te bieden. En hiervoor moet je goed weten wat deze soort dieren eigenlijk allemaal eten.

Verschillende diëten

Iets wat veel mensen zich niet realiseren is dat niet alle hagedissen hetzelfde dieet volgen. Sommige reptielen zoals bijvoorbeeld de dikstaartgekko eten liever levende insecten zoals krekels. Maar hierbij moet je goed opletten, want niet alle krekels zullen het doen. De grootte van de krekel is erg belangrijk. De krekels moet je goed meten zodat deze in verhouding staat tot de kap van de gekko om verstikkingen te voorkomen.

De groene boompython heeft weer een voorkeur aan een ander dieet dan insecten. Hoewel zijn eerste keus kleine zoogdieren is, zoals muizen en ratten, gaat hij niet boven het eten van kleine reptielen als hij genoeg honger heeft en er geen kleine zoogdieren zijn. Deze wezens vangen hun voedsel het liefst levend, zowel in het wild als in gevangenschap.

Vegetarisch

Niet alle reptielen als huisdier zijn afhankelijk van een dieet van levende dieren. Sommige hagedissen zijn helemaal niet vleesetend en geven de voorkeur aan het leven van een herbivoor. Ze eten bijna alleen maar plantaardig materiaal. Bekijk ons assortiment voor erg veel verschillende soorten reptielenvoer.

Voorbeelden van herbivoren zijn de groene zeeschildpad en de landschildpad. In ons assortiment kan je onder reptielenvoer erg veel verschillende soorten reptielenvoer vinden voor schildpadden. Je kan hierbij denken aan een bladerenmix, bloemenmix, fruitmix en meer!

Verschillende soorten reptielenvoer

Let wel op dat wat je je huisdierschildpad voedt wel grotendeels afhangt van wat voor soort schildpad je hebt. Is je huisdier omnivoor? Dan eet je kleine vriend voedselpellets voor schildpadden, voervissen, insecten, fruit en groenten. Is je huisdier herbivoor? Dan kan je huisdier alleen fruit, groeten en voedselpellets eten.

Voedselpellets

Het beste is om voedsel te kopen dat speciaal voor schildpadden is gemaakt. Dit voedsel drijft en zal niet gemakkelijk uit elkaar vallen als voedselpellets die ontworpen zijn voor andere reptielen. Pellets zouden ongeveer 25 procent van het dieet van je huisdierschildpad moeten uitmaken.

Voervissen en insecten

Komeetgoudvissen zijn een geweldige bron van eiwitten. Daarnaast bevat het ook:

  • Uitgebalanceerde mineralen zoals calcium en fosfor.
  • Vitamines zoals vitamine A.

Voor omnivoren is dit een aanrader.

Fruit en groenten

Je kan de rest van het dagelijks dieet van je huisdier aanvullen met verse producten. De beste groenten zijn gehakte donkere bladgroenten zoals boerenkool en mosterdgroenten. Geraspte wortels, pompoen en courgette zijn ook geweldige voedingsmiddelen die schildpadden kunnen eten. Wat ook veel mensen aanraden zijn eetbare waterplanten zoals watersla, waterhyacint en eendenkroos. Overweeg voor fruit geraspte appels en meloenen, evenals gehakte bessen. Voor de rest kun je groeten en fruit aanvullen met reptielencalcium en vitaminepoeders.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur