Reptielenvoer

Sorteer op
Net zoals mensen hebben reptielen ook een gezonde voeding nodig. Zij moeten namelijk ook de benodigde voedingstoffen binnenkrijgen. Gelukkig staat MrAnimal voor je klaar met een breed assortiment aan reptielenvoer. Bestel dus nu goedkoop jouw reptielenvoer online bij ons!
cat image

Schildpaddenvoer

Een reptiel als huisdier

Het hebben van een reptiel als huisdier is in sommige opzichten veel gemakkelijker dan het hebben van een kat of hond als huisdier. Het schoonmaken van het leefgebied van een reptiel is veel gemakkelijker, dan het schoonmaken van bijvoorbeeld een kattenbak. Als je dus een huisdier wilt hebben, die relatief weinig verzorging nodig heeft, dan is het nemen van een reptiel wellicht de beste keuze. Ondanks een reptiel relatief weinig verzorging nodig heeft, is de verzorging van een reptiel nog wel van groot belang. Jij moet dan ook als huisdierbaasje goed op de hoogte zijn, van wat je reptiel allemaal kan en moet eten. De meeste reptielen eten insecten of soms kleine dieren zoals, krekels, sprinkhanen, wormen, kakkerlakken, vliegen en nestmuizen. Verder zijn er ook reptielen die liever alleen groente en fruit eten. Als jij niet zo goed tegen al die dode dieren kan, is het waarschijnlijk handiger dat jij een reptiel aanschaft die alleen maar groente en fruit eet.

Verschillende diëten

Iets wat veel mensen zich niet realiseren, is dat niet alle hagedissen hetzelfde dieet volgen. Sommige reptielen, zoals bijvoorbeeld de dikstaartgekko’s eten liever levende insecten en andere reptielen zoals de Griekse landschildpadden eten alleen maar groente en fruit. Verder zit er ook nog eens verschil in het eten zelf. Je kunt bijvoorbeeld niet alle krekels geven aan alle soorten reptielen. De grootte van de krekel is namelijk erg belangrijk. De krekels moet je goed meten. Bij een distaartgekko moet je bijvoorbeeld letten op de verhouding die tot de kap van de gekko staat, om eventuele verstikkingen te voorkomen.

De groene boompython heeft weer een voorkeur aan een ander dieet dan insecten. Hoewel zijn eerste keus kleine zoogdieren is, zoals muizen en ratten, kan de groene boompython ook kleine reptielen eten als hij genoeg honger heeft en er geen kleine zoogdieren in de buurt zijn. Deze reptielen vangen hun voedsel het liefst levend, zowel in het wild als in gevangenschap. Overweeg wellicht dan ook om levend reptielenvoer te kopen voor je reptiel.

Vegetarisch

Niet alle reptielen zijn afhankelijk van een dieet van levende dieren. Sommige reptielen zijn helemaal niet vleesetend en geven juist de voorkeur aan het herbivoren leven. Deze reptielen eten bijna alleen maar plantaardig materiaal. Bekijk ons assortiment voor erg veel verschillende soorten reptielenvoer die betrekking heeft op de herboren reptielen.

Voorbeelden van herbivoren zijn de groene zeeschildpad en de landschildpad. In ons assortiment kan je onder reptielenvoer erg veel verschillende soorten reptielenvoer vinden voor schildpadden. Je kan hierbij denken aan een bladerenmix, bloemenmix, fruitmix en meer!

Verschillende soorten reptielenvoer

Doordat er verschillende diëten zijn voor reptielen, zijn er ook veel verschillende soorten reptielenvoer. Bij MrAnimal kun je daarom ook heel veel verschillende soorten reptielvoeren kopen. bij MrAnimal verkopen wij:
Baardagaam voer
Schildpaddenvoer

Let wel op dat wat je je huisdierschildpad voedt, wel grotendeels afhangt van wat voor soort schildpad je hebt. Is je huisdier omnivoor? Dan eet je kleine vriend voedselpellets voor schildpadden, voervissen, insecten, fruit en groenten. Is je huisdier herbivoor? Dan kan je huisdier alleen fruit, groeten en voedselpellets eten.

Voedselpellets

Het beste is om voedsel te kopen dat speciaal voor schildpadden is gemaakt. Dit voedsel drijft en zal niet gemakkelijk uit elkaar vallen als voedselpellets die ontworpen zijn voor andere reptielen. Pellets zouden ongeveer 25 procent van het dieet van je huisdierschildpad moeten uitmaken. Komeetgoudvissen zijn een geweldige bron van eiwitten. Voor omnivoren reptielen is dit zeker een aanrader. Daarnaast bevatten komeetgoedvissen ook:
• Uitgebalanceerde mineralen zoals calcium en fosfor.
• Vitamines zoals vitamine A.

Fruit en groenten

Als je een reptiel hebt, die de voorkeur geeft aan een herbivoren dieet, kun je het beste het dagelijks dieet van je reptiel aanvullen met verse groente of vers fruit. De beste groenten zijn gehakte donkere bladgroenten, zoals boerenkool en mosterdgroenten. Geraspte wortels, pompoen en courgette zijn ook geweldige voedingsmiddelen die herbivoren reptielen kunnen eten. Wat ook aan te raden, zijn eetbare waterplanten, zoals watersla, waterhyacint en eendenkroos. Overweeg voor fruitig dieet, om geraspte appels en meloenen, evenals gehakte bessen te geven aan je reptiel. Voor de rest kun je groeten en fruit aanvullen met reptielencalcium en vitaminepoeders.

Interesse in andere reptielen producten

Heb je nu een reptiel en wil je nog meer reptielproducten hebben, dan alleen maar reptielenvoer. Kijk dan ook gelijk even bij onze andere categorieën die betrekking hebben op de reptielen producten. Bij MrAnimal verkopen wij alle producten, die jij nodig zult hebben voor de verzorging van jouw reptiel. Wij verkopen ook nog producten voor het terrarium, voor reptielen speelgoed en voor terrarium toebehoren.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur