Krabpaal

Sorteer op
Opzoek naar krabpalen? Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan.

Krabpaal

Alle katers houden van krabben en klimmen om hun poten te strekken, hun klauwen te scherpen en ook om territorium te markeren met hun geur. Voor een huisdierhouder kan een krabpaal ideaal zijn. Vooral als je je tapijt, meubels en andere dingen wilt blijven gebruiken zonder dat je harige vriend zijn markeringen erop achterlaat. Het kiezen van de juiste paal kan best frustrerend en duur zijn. Bovendien is niet alles wat goed of aangenaam is voor mensenogen aantrekkelijk voor je harige vriend. En als dit gebeurt kunnen ze weer overgaan naar je bank voor hun krabtijd. Dus om dit te voorkomen moet je je viervoeter een paal geven die hij niet kan weerstaan.

Het juiste materiaal

Hoe kies je het juiste materiaal voor een paal dat geschikt is voor je kater?

De keuze voor het juiste materiaal hangt ervan af of je kater graag binnen of buiten doorbrengt. Je moet je harige vriend dus goed observeren.

  • Kies hout als je viervoeter eraan gewend is om tijd buiten door te brengen. Je kunt een boomtak-stijl kopen. Dit zal hun waarschijnlijk behoorlijk aanspreken.
  • Sisaltouw is een ander alternatief voor katers die van een binnen- of buitenomgeving houden. Het lijkt op sommige tapijten en kan er dus aantrekkelijk uitzien voor je harige vriend.
  • Karton is een goedkopere optie. Het kan je viervoeter dezelfde voldoening geven, maar het is niet duurzaam.

Waar kan je op letten?

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een krabpaal voor je kat?

Het kopen van een paal zou niet bij het materiaal zelf eindigen. Je moet namelijk rekening houden met het volgende bij het kopen van een paal:

  • Het moet een voldoende hoogte hebben. 80 centimeter wordt aangeraden voor je harige vriend zodat die zich volledig kan uitrekken en een bevredigende krabsessie kan hebben. Maar aangezien viervoeters verschillende maten hebben, moet je proberen de lengte van je kater te bepalen voordat je een paal koopt.
  • Katers krabben graag horizontaal en verticaal. Dus voor een bevredigende ervaring zou het ideaal zijn als je deze hoeken beschikbaar kan stellen.
  • Het toevoegen van krabpaal accessoires kan leuk zijn voor je harige vriend. Accessoires zoals lentespeelgoed of kleine ballen kunnen ze bezig en gelukkig houden.
  • Plaats de paal op een stabiele positie. Je harige vriend wilt er natuurlijk op klimmen en krabben wanner het hem uitkomt. Dus het plaatsen van de paal op een ongestoorde locatie in het huis kan helpen.
  • Bepaal of je viervoeter een vrijstaande of een kamerhoge krabpaal nodig heeft. Actieve en grote katten houden van een stabiele paal.

Een keuze maken

De beslissing wat de perfecte paal is om te kopen kan variëren afhankelijk van de volgende factoren:

  • De bouw en lengte van je harige vriend. Een kitten bijvoorbeeld moet op de juiste manier worden gehanteerd op basis van zijn gewicht, terwijl grote katers speciale aandacht nodig hebben als het gaat om hun bouw.
  • De juiste kleur. Misschien wil je wel de paal laten matchen met de inrichting van je huis, of met de tinten van je tapijt.
  • Bepaal je budget. Sommige krabpalen kunnen een dure prijs hebben.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur