Krabplank

Sorteer op
Opzoek naar krabplanken? Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een krabplank

Horizontale of verticale krabvoorziening

Observeer je harige vriend en bekijk of die een voorkeur heeft voor horizontaal of verticaal krabben. Richt die zijn krab kunsten vooral op horizontale oppervlakken zoals tapijten of de onderste trede van de trap? Of op verticale oppervlakken zoals de armleuning van de bank of tafelpoot? Heeft je harige vriend geen voorkeur voor beide opties? Dan kan het een goed idee zijn om beide opties aan te bieden. Heb je meer dan één kater in huis? Dan moet je rekening houden met de voorkeuren van al je harige vrienden.

Stabiliteit

  • Een van de meest onaangename eigenschappen voor een kater is een krabplank of paal die beweegt, wiebelt of buigt als ze er hun gewicht tegenaan plaatsen. Planken worden dan niet meer effectief voor gebruik en kunnen zelfs je harige vriend laten schrikken als het onverwachts gaat bewegen. En hierdoor kan je viervoeter de plank niet meer gaan gebruiken.
  • Een krabplank moet daarom een brede, zware basis hebben om het gewicht van je harige vriend te ondersteunen wanneer ze krabben. Als de plank begint te wiebelen en niet kan worden hersteld, dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe te kopen.

Materiaal

  • Materiaal die weerstand bieden bij krassen zijn onder meer sisaltouw, golfkarton, tapijt of hout.
  • Lus geweven tapijt en tapijt voor zwaar gebruik dat is ontworpen voor gebieden met veel verkeer, worden aanbevolen bij het voorzien van de krab behoeften van je harige vriend (horizontaal krabben).
  • Sommige huisdierhouders maken zich zorgen dat het aanschaffen van een krabplank of paal gemaakt van tapijt katers zal aanmoedigen om aan het tapijt rond het huis te krabben. Daar is echter geen bewijs voor, en als er aantrekkelijke krabfaciliteiten worden aangeboden, zal je harige vriend hier eerder op gaan krabben dan op je meubels of andere voorwerpen in het huis.
  • Materialen met verticaal weefsel worden vaak eerder aangeraden dan materialen met horizontaal weefsel. Dit komt doordat katers bij verticaal weefsel hun klauwen naar benden kunnen slepen. Desalniettemin lijken veel katers blij te zijn met het gebruik van krabplanken en palen met horizontaal gewikkeld sisaltouw.
  • Een ander factor dat de voorkeur voor een materiaal kan beïnvloeden is de leeftijd van je harige vriend. Er heeft namelijk een onderzoek plaatsgevonden onder katteneigenaren en die wees uit dat oudere katers in de leeftijd van 10 tot 14 jaar het vaakst een voorkeur hadden voor tapijt substraat. En alle andere leeftijden gaven de voorkeur aan krabfaciliteiten die van touw waren gemaakt.

Locatie

De locatie is een belangrijke factor waar rekening mee gehouden moet worden. Hierdoor moedig je namelijk het gebruik aan van de krabvoorzieningen. Deze krabplanken plaatsen we vaak op visueel aantrekkelijke locaties voor ons. Bijvoorbeeld in de hoeken van de kamer of in de gang. Helaas komt dit niet overeen met wat onze harige vrienden nodig hebben. Katers krabben vaak nadat ze wakker zijn geworden. Dus een ideale locatie zou in de buurt van de slaapplaats van je harige vriend zijn. Als je deze aan de muur kan bevestigen zou het nog beter zijn. Dit is omdat katers na het opstaan zich meestal uitrekken als ze krabben.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur