Verzorging

  Adaptil halsband

  32,5036,20

  Adaptil navulling

  24,70

  Adaptil transport spray

  31,10

  Adaptil verdamper + vulling

  30,95

  Andis kam metaal fijn / grof

  7,49

  Bach rescue remedy pets druppels

  12,99

  Bach rescue spray pets

  19,95

  Bayer advantage hond 4 pipetten

  27,7035,80

  Bayer advantage kat 4 pipetten

  27,7029,30

  Bayer advantix spot on

  35,2562,75

  Bayer advantix spot on

  47,55

  Bayer dronspot kat spot on

  16,9028,-

  Bayer dronspot kat spot on

  22,98

  Bayer drontal ontworming hond l tasty

  28,50

  Bayer drontal ontworming kat

  12,95

  Bayer drontal ontworming pup

  24,95

  Bayer drontal tasty ontworming hond

  11,7530,95

  Beaphar kitty milk lactol

  17,85

  Beaphar canicomfort rustgevende halsband puppy

  19,95

  Beaphar canicomfort rustgevende halsband volwassen hond

  19,95

Verzorging van je kat

Je kat in bad doen

Met haar ingebouwde verzorgingshulpmiddelen (tong en tanden) is je kieskeurige kitten goed uitgerust om haar eigen haar verzorgingsbehoeften aan te pakken. Maar als ze erg vies is of in iets plakkerigs of stinkends terechtkomt, moet je haar misschien een bad geven.

Borstelen

Door je kater te borstelen wordt niet alleen vuil, vet en dood haar uit zijn vacht verwijderd, maar het helpt ook om huidschilfers te verwijderen. Het stimuleert ook de bloedcirculatie waardoor de algehele conditie van je kater verbetert. Eén of twee poetsbeurten per week kan je kitten helpen om zijn gezonde glas te behouden. Ze zult ook gaan merken dat regelmatige sessies vooral nuttig zijn als je poes ouder wordt, en zichzelf niet meer in haar eentje zorgvuldig kan verzorgen.

Huidproblemen

De conditie van de huid van je kater is een indicatie van zijn algehele gezondheid. Wanneer er huidproblemen optreden kan je poes reageren met overmatig krabben, kauwen en/of likken. Een breed scala aan oorzaken, van externa parasieten en allergieën tot seizoen veranderingen en stress, of een combinatie hiervan kan de huid van je harige vriend aantasten en moet dan worden onderzocht. Huidproblemen zijn een van de meest voorkomende redenen waarom ouders van huisdieren hulp zoeken bij een dierenarts.

Symptomen van huidproblemen bij katers

 • Constant krabben, likken en kauwen op de huid. Vooral rond het hoofd en de nek.
 • Korstjes op de huid.
 • Roodheid of ontsteking.
 • Ronde, schilferige plekken op het gezicht en de poten.
 • Droge, schilferige of anderszins geïrriteerde huid.
 • Haaruitval, kale plekken.
 • Haarballen.
 • Haaruitslag.
 • Zwellingen, knobbels of verkleuring van de huid.
 • Afvoer van bloed of pus

Haaruitval

Haaruitval is een natuurlijk proces van een kater om dood haar te verliezen. Katten die alleen maar binnen zijn kunnen het hele jaar door verharen. Door je kitten regelmatig te verzorgen en het haar uit je huis te stofzuigen, zou het ongemak van haaruitval moeten worden geminimaliseerd. Als je kale plekken in de vacht van je harige vriend ziet, of een aanzienlijk haarverlies opmerkt, dan kan de onderliggende oorzaak een gezondheidsprobleem zijn. Dit moet door een dierenarts worden onderzocht.

Oor zorg

De oren van je kat kunnen misschien het geluid opvangen van een zak met lekkernijen die door het hele huis wordt geopend, maar ondanks dit kunnen ze nog steeds een beetje hulp gebruiken bij het schoonhouden van hun oren. Controleer de oren van je harige vriend één keer per week op oorsmeer, vuil en infectie. Hierdoor blijven die gevoelige oortjes alert op elke beweging.

Gezonde poten

Katten hebben gezonde poten nodig om te kunnen krabben, klimmen en springen. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig de pootjes van je harige vriend blijft checken en schoon maakt. Check daarnaast ook of zijn poten wondvrij zijn.

Tanden

Katers hebben schone, scherpe tanden, en gezond tandvlees nodig. Schade aan de tong, het gebit, het gehemelte en het tandvlees kan leiden tot veel gezondheidsrisico’s voor je harige vriend. Gelukkig kan je dit voorkomen door regelmatige controles en ouderwets tandenpoetsen.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl