Verzorging

Sorteer op
Als katteneigenaar heb je de belangrijke taak, om je kat de best mogelijke zorg te geven. De verzorging van een kat is namelijk heel belangrijk. Hiervoor moeten dan ook de geschikte producten voor worden aangeschaft. Gelukkig kun je bij MrAnimal alles kopen, wat jij nodig zult hebben bij de verzorging van jouw kat.
cat image

Anti krab spray

cat image

Anti vlooien kat

cat image

Kattenborstel

cat image

Kattenshampoo

cat image

Medicijnen

cat image

Schoonmaakmiddelen

cat image

Tekenband kat

cat image

Vlooienband kat

cat image

Voedingssupplementen

De verzorging van je kat

De verzorging van je kat is natuurlijk heel belangrijk. De beste verzorgingsproducten voor je kat moeten hiervoor dan worden aangeschaft. Gelukkig kost het verzorgen van je kat niet heel veel tijd. Toch moet een kat wel dagelijks verzorgd worden. Denk hierbij dan aan de kleine dingetjes, zoals de voeding of gewoon het geven van aandacht aan je kat. Wees je dus goed bewust van je kat. Ondanks het feit dat een kat vrij zelfstandig is, ligt de echte verzorging van een kat bij jou als baasje. Daarom is het handig dat je de beste voedingssupplementen en medicijnen bij MrAnimal aanschaft. Om je kat verder in goede gezondheid te houden, hebben katten op een aantal punten de meeste aandacht nodig:

 • Je kat heeft een gebalanceerde voeding nodig
 • Je kat moet elke 3 maande ontwormd worden
 • Je kat heeft dagelijkse speeltijd nodig
 • Je kat moet jaarlijks gevaccineerd worden en een gezondheidscontrole ondergaan
 • Je kat heeft regelmatig een vlooiencontrole nodig
 • Je kat heeft regelmatige vachtverzorging nodig. Zeker als je een langharige kat hebt.

Je kat in bad doen

Het voordeel van een kat is, dat een kat ingebouwde verzorgingshulpmiddelen heeft. Door middel van hun ruwe tong en hun scherpe tanden, is een kat goed in staat om zijn of haar eigen verzorgingsbehoeften aan te pakken. Door middel van hun tong kunnen ze gemakkelijk alle kleine beetjes vuil weglikken. Je ziet dan ook wel dat een kat zichzelf dagelijks aan het likken is. Dit doen ze dan allemaal om goed schoon te blijven. Als een kat er vies is of in iets plakkerigs of stinkends terechtkomt, kan het voor een kat lastig worden om zichzelf goed schoon te maken. Je kan dan als baasje het beste je kat in bad gaan doen. De meeste katten houden absoluut niet van water, dus houdt hier rekening mee. Helaas voor de kat, is dit wel de meest efficiënte manier om je kat het schoonst te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen, om je kat maandelijks of wellicht één keer in het kwartaal in bad te doen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je kat echt goed schoon blijft.

Borstelen

Door je kat regelmatig te borstelen met een kattenborstel, wordt niet alleen het vuil, vet en dood haar uit de vacht van je kat verwijderd, maar het helpt ook om huidschilfers te verwijderen. Verder stimuleert het ook de bloedcirculatie van je kat, waardoor de algehele conditie van je kat verbeterd wordt. Door middel van één of twee poetsbeurten per week, kan je je kat helpen om zijn of haar gezonde glans te behouden. Hiermee wordt de kattenvacht goed verzorgd. Je zult ook gaan merken dat de regelmatige sessies vooral ook nuttig zijn als je kat ouder wordt, en zichzelf niet meer de nodige verzorging kan geven. Doordat je de haren van je kat regelmatig borstelt, zal je ook merken dat je minder kattenharen in huis ziet rondslingeren. Het is voor netheid van jouw huis dan ook zeker een belangrijk voordeel.

Haaruitval

Haaruitval is een natuurlijk proces van een kat, om zijn of haar dode haar te verliezen. Katten die alleen maar binnen zijn, kunnen het gehele jaar door verharen. Door je kat regelmatig te verzorgen en het haar uit je huis te stofzuigen, zou het ongemak van haaruitval moeten worden geminimaliseerd. Als je kale plekken in de vacht van je kat ziet, of een aanzienlijk haarverlies opmerkt, dan kan de onderliggende oorzaak een gezondheidsprobleem zijn. Dit moet dan door een dierenarts verder worden onderzocht.

Huidproblemen

De conditie van de huid van je kat is een indicatie van zijn algehele gezondheid. Wanneer er huidproblemen optreden kan je kat gaan reageren met overmatig krabben, kauwen en/of likken. Een breed scala aan oorzaken, van externe parasieten en allergieën tot seizoen veranderingen en stress, of een combinatie hiervan kan de huid van je harige vriend aantasten en moet dan grondig worden onderzocht. Huidproblemen zijn één van de meest voorkomende redenen waarom ouders van huisdieren hulp zoeken bij een dierenarts. Als je kat één van de volgend symptomen heeft, weet je dat je kat last heeft van huidproblemen

 • Constant krabben, likken en kauwen op de huid. Vooral rond het hoofd en de nek
 • Korstjes op de huid
 • Roodheid of ontsteking
 • Ronde, schilferige plekken op het gezicht en de poten
 • Droge, schilferige of anderszins geïrriteerde huid
 • Haaruitval, kale plekken
 • Haarballen
 • Huiduitslag
 • Zwellingen, knobbels of verkleuring van de huid
 • Afvoer van bloed of pus

Oor zorg

De oren van een kat zijn echt heel goed. Ze kunnen vrij veel geluid opvangen. Een kat kan bijvoorbeeld het geluid opvangen van een zak met lekkernijen, die ergens in het huis wordt geopend. Ondanks dit kan je kat nog steeds een beetje hulp gebruiken bij het schoonhouden van zijn of haar oren. Controleer dus minimaal één keer per week goed de oren van je harige vriend op oorsmeer, vuil en infectie. Hierdoor zullen deze gevoelige oortjes alert blijven op elke beweging.

Gezonde poten

Katten hebben gezonde poten nodig om te kunnen krabben, klimmen en springen. Katten bewegen namelijk vrij veel. Zeker als het gaat om katten die ook veel buiten rondlopen. Deze potjes komen op heel veel verschillende plekken. Het is daarom belangrijk dat je als baasje regelmatig de pootjes van je harige vriend blijft checken en eventueel schoonmaakt. Check daarnaast ook of zijn of haar poten wond vrij zijn. Als dit regelmatig wordt gedaan, zal je kat zich vrij kunnen blijven bewegen, zonder dat je kat daar enige hinder aan zal hebben.

Tanden

Het gebit van je kat verzorgen is heel belangrijk. Katten hebben net zoals mensen schone, scherpe tanden, en gezond tandvlees nodig. Schade aan de tong, het gebit, het gehemelte en het tandvlees kan leiden tot veel gezondheidsrisico’s voor je kat. Gelukkig kan je dit voorkomen door regelmatige controles en ouderwets te tandenpoetsen. Veel katten vinden het niet fijn, als er aan hun gebit wordt gezeten. Geef je kat dan na te tijd een welverdiend kattensnoepje.

Meerdere kattenspullen nodig?

Heb je toevallig ook nog andere spullen voor je kat nodig? Als dit het geval is, kijk dan even bij onze andere categorieën wat betreft kattenspullen. Bij MrAnimal bieden wij jou alles aan, wat jij nodig zult hebben voor de verzorging van jouw kat. Kijk dus ook even bij onze categorieën over kattenvoer, kattenspeeltjes, kattenbak, reizen & vervoer.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur