Kattenborstel

Sorteer op
Kattenborstel kopen? Wij bieden verschillende borstel aan, voor de juiste verzorging van jou harige vriend.

Kattenborstel kopen!

Vacht van een poes/kat heeft verschillende functies. Het biedt vooral bescherming tegen: mechanisch geweld, uv-straling, allergenen en pathogenen. Ook biedt het natuurlijk isolatie, voor de temperatuur in de winter.  Katten gebruiken hun vacht ook als ‘zintuig’, zo voelen zij hier pijn, warmte en kou mee. De vacht heeft dus vele functies, het is dus van belang om het zo goed mogelijk te verzorgen.

Vacht controle

Katten kunnen vrijwel altijd hun eigen huid onderhouden. Echter wordt de dagelijkse controle van de kattenvacht wel aangeraden, het verschilt per beest of het met de handen of met de kam gedaan dient te worden. Het helpt bij het controleren van vacht & huid, maar ook bij het opsporen van bijvoorbeeld parasieten of verwondingen.

Oude katten of katten die te zwaar zijn kunnen zichzelf vaak niet zo gemakkelijk verzorgen. Zij hebben hier dus hulp bij nodig, dit kan gemakkelijk met een kattenborstel, zo word hun huid verzorgt omdat zij het niet meer voldoende kunnen bij houden.

Vacht verzorging

Bij kort harige katten is het verzorgen van de vacht niet zo moeilijk, bij middel lang harige katten word het al lastiger, hier zitten al sneller klitten in het haar. Het kammen van jou harige beest kan het beste met een grofe kam, of met je eigen vingers. Mocht u kat last hebben van klitten, gebruik niet-geparfumeerde talkpoeder om deze klitten te verwijderen. Poeder de vacht van je harige vriend in met talkpoeder, wacht enkele minuten en met behulp van een kattenborstel moet de klit makkelijk te verwijderen zijn. Lukt dit niet? Wacht dan af tot de dag daarna.

Vachtverzorging bij kittens

Het is belangrijk dat als je kitten hebt, je ze alvast laat wennen aan een kattenborstel. Zo vinden zij het later stukken minder erg want ze zijn er al aan gewent. Onze tip is dan ook laat de kittens zo vroeg mogelijk wennen aan een kattenborstel en ook al alvast aan een wasbeurt. Dit bespaart enorm veel tijd, mocht de kat ouder worden.

 

 

 

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur