Voedingssupplementen

Sorteer op
Opzoek naar voedingssupplementen? Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan.
cat image

Glucosamine hond

cat image

Schapenvet hond

Voedingssupplementen

Glucosamine

Het meest populaire supplement voor honden is glucosamine. Glucosamine is een aminosuiker die van nature in de vloeistof rond de gewrichten wordt aangetroffen om kraakbeen op te bouwen. Het wordt vooral gewonnen uit de schalen van schelpdieren en kan ook in het laboratorium worden gemaakt. Veel hondenbezitters en dierenartsen zijn van mening dat dit effectief is bij de behandeling van artritis. Artritis bij deze viervoeters is een ontsteking van de gewrichten. Het wordt ook wel gewrichtsontsteking genoemd. Het kan veroorzaakt worden door reumatische aandoeningen, verwondingen of bacteriĆ«le ontstekingen. Glucosamine kan bij oudere honden het gewrichtspijn verlichten en de mobiliteit verbeteren. Er zijn onderzoeken die weinig tot geen effect hebben aangetoond. Maar er zijn ook onderzoeken die wel wat hebben aangetoond. Een voorbeeld is een studie uit 2007 in ā€œThe Veterinary Journal. Er werd namelijk aangetoond dat glucosaminesupplementen de pijn verminderde en de mobiliteit verhoogde na zeventig dagen behandeling.

Het is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, waaronder pillen, poeders en als traktatie. Meestal wordt het geformuleerd met chondroĆÆtinesulfaat, dat van nature voorkomt in het bindweefsel van botten en kraakbeen.

Visolie

Het op een na meest voorkomende supplement dat aan deze harige viervoeters wordt gegeven is visolie. Visolie bevat omega-3-vetzuren waarvan wordt aangenomen dat ze de kwaliteit en glans van de vacht verbeteren en huidallergieĆ«n verlichten. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de vraag of visolie nuttig is bij de behandeling van artritis, hartgezondheid en gewrichtsgezondheid, maar de resultaten zijn wisselend. Een studie in het ā€œAmerican Journal of Veterinary Researchā€ suggereert dat visolie ook ontstekingen vermindert, en veel huisdierhouders gebruiken het voor dit doel.

Antioxidanten

Er wordt aangenomen dat ze enkele effecten van veroudering tegengaan, zoals geheugenverlies en cognitieve stoornissen. Antioxidanten worden ook vaak gebruikt als behandeling voor hartaandoeningen bij deze viervoeters en om ontstekingen te verminderen. Antioxidanten die worden aangetroffen in stoffen als vitamine C en E, beschermen het lichaam tegen vrije radicalen, potentieel schadelijke moleculen die celmembranen kunnen beschadigen en zelfs celdood kunnen veroorzaken.

Probiotica

Gezien een toename van het gebruik van probiotica bij mensen, is het niet verwonderlijk dat dit ook populaire supplementen zijn geworden. Probiotica leven van nature in het lichaam in de vorm van gisten en levende bacteriƫn die helpen bij de spijsvetering en de darmgezondheid. Ze worden gebruikt als supplementen om diarree en andere spijsverteringsproblemen te behandelen. Je kan probiotica vinden in verschillende vormen. Voorbeelden van waar je ze in kan vinden zijn yoghurts, capsules, kauwtabletten, poeders en in sommige formuleringen voor hondenvoer.

Voordat je meteen gebruik maakt van supplementen zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten:

  • Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je je hond supplementen geeft. Je harige vriend kan onderliggende aandoeningen hebben wat medische aandacht vereist. En als je viervoeter medicijnen gebruikt, kunnen supplementen, zelfs kruiden een schadelijk effect hebben.
  • Val niet voor beweringen die te mooi klinken om waar te zijn. Supplementen kunnen geen kanker, parvo of andere ernstige ziekten genezen.
  • Ga er niet van uit dan menselijke supplementen goed zijn voor je viervoeter. Sommige, zoals die met xylitol, kunnen giftig zijn.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 ā€“ 17.00 uur