Voedingssupplementen

Sorteer op
Ontdek onze brede selectie van voedingssupplementen voor honden om hun gezondheid en welzijn te ondersteunen. Van vitamines en mineralen tot gewrichts- en huidsupplementen, wij hebben alles wat jouw hond nodig heeft om gezond te blijven en zich goed te voelen. Verbeter de voeding van jouw hond met onze voedingssupplementen en help hem een gelukkig en gezond leven te leiden.
cat image

Glucosamine hond

cat image

Omega-3 hond

cat image

Schapenvet hond

cat image

Valeriaan hond

cat image

Zalmolie hond

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen voor honden zijn producten die aanvullende voedingsstoffen bevatten die niet altijd in voldoende hoeveelheden in het standaard dieet van de hond voorkomen. Ze kunnen worden gebruikt om tekorten in de voeding aan te vullen, om de algehele gezondheid en het welzijn van de hond te bevorderen, of om specifieke gezondheidsproblemen te behandelen of te voorkomen. Voedingssupplementen voor honden kunnen bijvoorbeeld bestaan uit vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, probiotica, kruidenextracten en andere nutriƫnten. Het is belangrijk om te weten dat voedingssupplementen niet ter vervanging dienen van een uitgebalanceerd dieet, maar als aanvulling daarop kunnen worden gebruikt.

Wat is het nut van voedingssupplementen voor honden?

Voedingssupplementen voor honden worden steeds populairder en veel hondenbezitters vragen zich af wat het nut is van het geven van voedingssupplementen aan hun hond. Voedingssupplementen kunnen een belangrijke rol spelen in het behoud van de gezondheid van honden en in het voorkomen van gezondheidsproblemen.

Hieronder staan enkele belangrijke voordelen van voedingssupplementen voor honden:

 • Aanvulling op de dagelijkse voeding: Voedingssupplementen kunnen een aanvulling zijn op de dagelijkse voeding van de hond. Ze kunnen helpen om tekorten aan voedingsstoffen aan te vullen die de hond niet uit zijn normale dieet kan halen.
 • Ondersteuning van de gewrichten: Veel voedingssupplementen zijn ontwikkeld om de gewrichten van honden te ondersteunen. Dit is met name belangrijk voor oudere honden, honden die aan gewrichtsproblemen lijden, of honden die een actieve levensstijl hebben.
 • Verbetering van de huid en vacht: Voedingssupplementen kunnen ook helpen om de huid en vacht van de hond gezond te houden. Dit is met name belangrijk voor honden met een gevoelige huid of honden die last hebben van haaruitval.
 • Ondersteuning van het immuunsysteem: Sommige voedingssupplementen kunnen helpen om het immuunsysteem van de hond te versterken. Dit kan de hond helpen om zich te beschermen tegen ziektes en infecties.
 • Ondersteuning van de spijsvertering: Voedingssupplementen kunnen ook helpen om de spijsvertering van de hond te ondersteunen. Dit is met name belangrijk voor honden die last hebben van spijsverteringsproblemen.

Kortom, voedingssupplementen kunnen een belangrijke rol spelen in het behoud van de gezondheid van honden. Ze kunnen helpen om tekorten aan voedingsstoffen aan te vullen, gewrichtsproblemen te voorkomen of te behandelen, de huid en vacht gezond te houden, het immuunsysteem te versterken, en de spijsvertering te ondersteunen.

Natuurlijke voedingssupplementen voor honden

Natuurlijke voedingssupplementen voor honden zijn voedingssupplementen die zijn gemaakt van natuurlijke ingrediƫnten, zoals planten, kruiden, groenten en fruit. Deze supplementen worden gebruikt om de voeding van de hond aan te vullen en om eventuele tekorten aan voedingsstoffen op te vangen.

Hieronder staan enkele voorbeelden van natuurlijke voedingssupplementen voor honden:

 • Schapenvet: Schapenvet is een natuurlijke bron van vitamine A en D en bevat ook essentiĆ«le vetzuren die de gezondheid van de huid en vacht van de hond kunnen verbeteren. Schapenvet kan helpen bij het verminderen van haaruitval en het voorkomen van jeuk en schilfering van de huid.
 • Glucosamine en chondroĆÆtine: Deze stoffen zijn natuurlijke bestanddelen van het kraakbeen van de hond. Ze kunnen helpen bij het behoud van gezonde gewrichten en het verminderen van pijn en ontsteking bij honden met gewrichtsproblemen.
 • Kurkuma: Kurkuma is een natuurlijke ontstekingsremmer en antioxidant. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van het immuunsysteem van de hond.
 • Omega-3 vetzuren: Omega-3 vetzuren zijn essentiĆ«le vetzuren die niet door het lichaam van de hond kunnen worden aangemaakt en daarom uit voeding of supplementen moeten worden gehaald. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de huid en vacht, het verminderen van ontsteking en het ondersteunen van het immuunsysteem van de hond.
 • Probiotica: Probiotica zijn goede bacteriĆ«n die van nature in de darmen van de hond voorkomen. Ze kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het verminderen van diarree en het ondersteunen van het immuunsysteem van de hond.

Natuurlijke voedingssupplementen kunnen een nuttige aanvulling zijn op het dieet van een hond. Het is echter belangrijk om eerst met een dierenarts te overleggen voordat je supplementen aan het dieet van jouw hond toevoegt, vooral als jouw hond al medicijnen gebruikt of een onderliggende medische aandoening heeft.

Schapenvet

Schapenvet is een populair voedingssupplement voor honden en kan diverse gezondheidsvoordelen bieden. Het wordt gemaakt van het vet van schapen en kan worden toegevoegd aan het voedsel van honden om de voedingswaarde te verhogen en de algehele gezondheid van het dier te verbeteren.

Een van de belangrijkste voordelen van schapenvet voor honden is dat het de vacht van het dier kan verbeteren en verharen kan verminderen. Schapenvet bevat essentiƫle vetzuren die de huid van de hond hydrateren en gezond houden, wat kan helpen bij het verminderen van jeuk en irritatie. Bovendien kan het regelmatig geven van schapenvet de vacht van de hond glanzender en voller maken.

Naast het verbeteren van de vacht kan schapenvet ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering van honden. Het kan de darmflora ondersteunen en de opname van voedingsstoffen verbeteren, wat kan helpen bij het verminderen van maag- en darmproblemen zoals diarree en constipatie.

Schapenvet kan ook een positief effect hebben op de algehele gezondheid en het welzijn van honden. Het kan helpen bij het verbeteren van de gewrichten en het verminderen van ontstekingen, wat vooral belangrijk is voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen. Bovendien kan het een boost geven aan het immuunsysteem van de hond en de weerstand tegen ziektes en infecties verhogen.

Bij het geven van schapenvet aan honden is het belangrijk om de juiste dosering te hanteren en het te combineren met een gezond en uitgebalanceerd dieet. Overmatig geven van schapenvet kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen.

Het is ook belangrijk om te kiezen voor schapenvet van hoge kwaliteit en van een betrouwbare fabrikant. Op die manier weet je zeker dat je hond alleen hoogwaardige en veilige ingrediƫnten binnenkrijgt.

Glucosamine

Glucosamine is een veelgebruikt voedingssupplement voor honden en wordt vaak voorgeschreven om gewrichtsproblemen te behandelen. Het is een natuurlijk aminosuiker dat van nature voorkomt in het kraakbeen van het lichaam en helpt bij het onderhoud en de groei van gewrichtsweefsel.

Glucosamine wordt vaak aanbevolen voor honden met artritis of andere gewrichtsproblemen. Het kan helpen om de pijn en ontsteking die gepaard gaan met deze aandoeningen te verminderen. Het wordt ook vaak gebruikt als een preventief supplement voor honden die gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen, zoals oudere honden en honden met overgewicht.

Er zijn verschillende vormen van glucosamine beschikbaar, waaronder pillen, poeders en vloeibare vormen. Het is belangrijk om het juiste type glucosamine te kiezen voor de specifieke behoeften van je hond en om altijd de doseringsinstructies op de verpakking te volgen.

Het is ook belangrijk om te weten dat glucosamine niet voor alle honden geschikt is. Het kan bijvoorbeeld niet worden gebruikt bij honden met een allergie voor schaaldieren, omdat glucosamine wordt gewonnen uit de schalen van schaaldieren. Daarnaast kan glucosamine bij sommige honden maag- en darmproblemen veroorzaken, zoals diarree en braken. Het is daarom belangrijk om altijd eerst je dierenarts te raadplegen voordat je je hond een voedingssupplement geeft.

Over het algemeen is glucosamine een veilig en effectief supplement voor honden met gewrichtsproblemen. Het kan helpen om de mobiliteit en kwaliteit van leven van je hond te verbeteren en kan ook preventief worden gebruikt om gewrichtsproblemen te voorkomen.

Kurkuma

Kurkuma is een natuurlijk voedingssupplement dat steeds populairder wordt onder hondenbezitters vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Kurkuma, ook bekend als geelwortel, is een kruid dat afkomstig is uit Zuid-Aziƫ en al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Een van de belangrijkste actieve ingrediƫnten in kurkuma is curcumine, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer. Deze eigenschappen maken kurkuma tot een geweldige optie voor honden die lijden aan aandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen, zoals artritis.

Kurkuma kan op verschillende manieren aan het dieet van je hond worden toegevoegd, zoals in poedervorm, capsules of als een supplement. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken om de beste resultaten te behalen en eventuele bijwerkingen te voorkomen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van kurkuma voor honden:

 • Ontstekingsremmend: Kurkuma kan helpen ontstekingen in het lichaam van je hond te verminderen, wat het risico op chronische ziekten zoals artritis kan verminderen.
 • Pijnbestrijding: Door de ontstekingsremmende eigenschappen kan kurkuma ook helpen bij het verminderen van pijn bij honden met aandoeningen zoals artritis.
 • Ondersteuning van de leverfunctie: Kurkuma kan helpen bij het ondersteunen van de leverfunctie van je hond door de lever te ontgiften en te beschermen tegen schadelijke stoffen.
 • Verbetert de spijsvertering: Kurkuma kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering bij honden, wat kan helpen bij het voorkomen van maag- en darmproblemen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat kurkuma niet geschikt is voor alle honden en dat het altijd het beste is om advies in te winnen bij een dierenarts voordat je het aan het dieet van je hond toevoegt. Kurkuma kan bijvoorbeeld interfereren met bepaalde medicijnen en kan niet worden gebruikt bij honden met galstenen of geelzucht.

Al met al kan het toevoegen van kurkuma aan het dieet van je hond veel voordelen bieden. Het is echter belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en ervoor te zorgen dat je hond geen bijwerkingen heeft voordat je het als een voedingssupplement gebruikt.

Omega-3 vetzuren voor honden

Omega-3 vetzuren zijn essentiƫle vetten die belangrijk zijn voor de gezondheid van je hond. Deze vetten zijn niet alleen belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je hond, maar hebben ook andere voordelen voor zijn gezondheid. Zo kan Omega-3 bijvoorbeeld helpen bij het voorkomen en behandelen van verschillende gezondheidsproblemen bij honden.

De belangrijkste bronnen van Omega-3 vetzuren zijn visolie en krillolie. Deze oliƫn bevatten de essentiƫle vetzuren EPA en DHA, die belangrijk zijn voor de gezondheid van je hond. EPA en DHA hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals artritis, allergieƫn en huidproblemen.

Omega-3 vetzuren kunnen ook de gezondheid van het hart van je hond verbeteren. Ze kunnen helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het verminderen van de kans op hartziekten. Daarnaast kunnen Omega-3 vetzuren de hersenfunctie van je hond verbeteren en kunnen ze helpen bij het verminderen van angst en depressie.

Als je besluit om Omega-3 supplementen aan je hond te geven, is het belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig supplement. Kies bijvoorbeeld voor een supplement dat is gemaakt van visolie of krillolie die afkomstig is van duurzame en gezonde vissoorten. Daarnaast is het belangrijk om de dosering van het supplement af te stemmen op het gewicht van je hond en de aanbevelingen van de fabrikant te volgen.

Probiotica voor honden

Probiotica zijn voedingssupplementen die levende bacteriƫn of gisten bevatten die de darmgezondheid van honden kunnen bevorderen. Het zijn goede bacteriƫn die van nature in het darmkanaal van honden voorkomen en die helpen bij het behouden van een gezonde darmflora.

Een gezonde darmflora is van groot belang voor het immuunsysteem en de algemene gezondheid van de hond. Probiotica kunnen helpen bij het verbeteren van de vertering en het verminderen van darmproblemen zoals diarree en winderigheid.

Probiotica zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten, poeders, capsules en vloeistoffen. Er zijn ook speciale voedingsmiddelen, zoals yoghurt, die van nature probiotica bevatten. Het is belangrijk om te kiezen voor een supplement met een hoog aantal probiotische bacteriƫn en gisten, en om deze te kopen van een gerenommeerde fabrikant.

Het geven van probiotica aan honden kan vooral nuttig zijn in situaties waarin de darmflora verstoord is, bijvoorbeeld na een antibioticakuur of bij stressvolle situaties.

Let op dat probiotica niet bedoeld is als vervanging van een gezonde en uitgebalanceerde voeding. Het is bedoeld als aanvulling op een goede voeding en een gezonde levensstijl voor jouw hond.

Supplementen bij gezondheidsproblemen

Supplementen kunnen ook een rol spelen bij het ondersteunen van de gezondheid van honden met specifieke gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Gewrichtsproblemen: Glucosamine en chondroĆÆtine worden vaak gebruikt als voedingssupplementen voor honden met gewrichtsproblemen zoals artrose.
 • Huidaandoeningen: Omega-3 vetzuren kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde huid en vacht. Bepaalde kruiden, zoals brandnetel, kunnen ook helpen bij huidaandoeningen.
 • Maag- en darmproblemen: Probiotica en prebiotica kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezonde darmflora en het verminderen van darmproblemen zoals diarree.
 • Angst en stress: Kruiden zoals kamille en valeriaanwortel kunnen helpen bij het kalmeren van honden die last hebben van angst en stress.
 • Lever- en nierproblemen: Silymarine, een stof uit de mariadistel, kan helpen bij het ondersteunen van de leverfunctie. N-acetylcysteĆÆne (NAC) en andere antioxidanten kunnen ook nuttig zijn bij het ondersteunen van de gezondheid van de lever en de nieren.
 • Urinewegproblemen: Cranberry en D-mannose kunnen helpen bij het voorkomen van urinewegproblemen en het bevorderen van een gezonde urinewegfunctie.

Het is belangrijk om de juiste supplementen te kiezen op basis van de specifieke gezondheidsproblemen van jouw hond en in overleg met een dierenarts.

Zijn voedingssupplementen gevaarlijk voor honden?

Sommige voedingssupplementen kunnen gevaarlijk zijn voor honden als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen of als ze niet geschikt zijn voor het individuele dier. Sommige supplementen kunnen bijwerkingen veroorzaken zoals diarree, braken of allergische reacties. Daarom is het belangrijk om altijd de doseringsinstructies te volgen en het gebruik van voedingssupplementen te bespreken met een dierenarts. Daarnaast is het ook belangrijk om supplementen alleen te kopen van gerenommeerde fabrikanten.

Waar moet je rekening mee houden bij het geven van voedingssupplementen

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je voedingssupplementen aan je hond wilt geven. Hieronder staan enkele belangrijke punten:

 • Overleg met een dierenarts: Voordat je begint met het geven van voedingssupplementen aan je hond is het verstandig om eerst te overleggen met een dierenarts. Hij of zij kan je adviseren over welke supplementen geschikt zijn voor jouw hond en in welke dosering.
 • Kies voor kwaliteit: Het is belangrijk om voedingssupplementen te kopen van gerenommeerde fabrikanten die voldoen aan strenge kwaliteitseisen.
 • Lees de etiketten: Lees de etiketten van voedingssupplementen goed door voordat je ze aan je hond geeft. Controleer de ingrediĆ«nten en doseringen.
 • Houd rekening met mogelijke interacties: Voedingssupplementen kunnen soms een wisselwerking hebben met medicijnen die je hond al gebruikt. Raadpleeg daarom altijd een dierenarts als je hond al medicijnen gebruikt.
 • Overdosering voorkomen: Voedingssupplementen moeten altijd in de juiste dosering gegeven worden. Een overdosis kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je hond.
 • Wees geduldig: Voedingssupplementen zijn geen wondermiddel en het kan soms even duren voordat je resultaat ziet. Geef het supplement daarom een kans en houd de gezondheid van je hond goed in de gaten.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 ā€“ 17.00 uur