Honden tandenborstel

Sorteer op
Op zoek naar de juiste honden tandenborstel voor je hond? Wij hebben een assortiment met verschillende tandborstels voor de juiste verzorging van je trouwe vriend.
cat image

Vinger borstel

Tandenborstel hond

Tandenborstel voor je hond worden in verschillende maten en types aangeboden op onze webshop, dit verzorgingsproduct zorgt ervoor dat je trouwe vriend een schoon gebit heeft een verkleint de kans op gebitsproblemen.

Hondentandenborstel

Wij bieden verschillende merken aan van hondentandenborstels voor uw trouwe vriend. De populairste hondentandenborstels zijn van Beapher of Bogadent, deze merken worden als de beste borstels beschouwt voor jou viervoeter. ook bieden wij nog de merken Trixie en Whimzees aan.

Vingertandenborstel hond

De vingertandenborstel voor je hond werkt iets anders dan de meeste tandenborstel voor je blaffer. Deze borstel is een opzetstuk voor op je vinger en daarmee poets je het gebit schoon van de viervoeter. Deze tactiek is minder effectief dan de normale tandenborstels, deze hebben betere borstels en is een aannemelijker gevoel voor je trouwe vriend.

Hoe moet je de tandenpoetsen van je hond?

De kunst bij het tandenpoetsen bij je viervoeter is het maken van rustige bewegingen tijdens het poetsen. Zorg ervoor dat je hond vaak de kans heeft om te slikken Gaan deze eerste stappen goed, poets dan ook de binnenzijde van zijn gebit en als laatste zijn voortanden. Gebruik voor het poetsen van de tanden altijd speciale hondentandpasta (zie hier de hondentandpasta van Mr. Animal). Als je een puppy hebt probeer dan zo vaak mogelijk het poetsen te oefenen, zodoende raakt uw blaffer eraan gewent en kan dit erge gebitsproblemen tegengaan. Hoe vaker je de tanden van je trouwe vriend poets hoe meer hij eraan gewent raakt. Mocht hij er helemaal aan gewent zijn probeer dan elke dag zijn tanden te poetsen. Is dit niet haalbaar? Probeer dan minimaal 2 á 3 keer per week de tanden te poetsen. Per poetssessie zouden wij u aanraden hier minimaal drie minuten de tijd voor te nemen.

Wat zijn de gevolgen van het niet poetsen van de hondentanden?

Het niet poetsen van de tanden kan tot nare gevolgen leidden bij je trouwe beest. Dit is voor de hond als het baasje niet fijn en kan hoog op lopen in de kosten. De kosten van een gebitsreiniging van uw vriend kunnen oplopen tot €200,-. Problemen bij het gebit van honden komt vaak voor, het poetsen van de tanden kan deze problemen voorkomen en is dus ook echt een aanrader. Ook zorgt het poetsen van zijn gebit voor een frissere adem. Honden laten het vaak niet weten mochten zij last hebben van hun gebit, je viervoeter eet waarschijnlijk rustig door en laten weinig merken dat zij last hebben van het gebit. Daarom is het van belang dat u er vroeg bij bent mocht hij klachten hebben en check zijn gebit minimaal 4 keer per week. Dit kan er voor zorgen dat je geen nare ritjes naar de dierenarts hoeft te maken en je trouwe vriend lekker door kan eten.

Tandsteen is ook een vaak voorkomend geval bij deze viervoeters. Dit is ook te voorkomen door het poetsen van te tanden. Mocht u trouwe viervoeter last hebben van zijn gebit bieden wij daar ook speciaal voer voor aan.

 

 

 

 

 

 

 

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur