Kattenspeeltjes

Sorteer op
Het actief houden van je harige vriend is een belangrijk onderdeel van het leven van jouw kat. Kattenspeeltjes kunnen hierbij heel goed helpen. Bij Mr.Animal bieden wij jou een breed assortiment aan, waar jij leuke kattenspeeltjes voor je harige vriend kunt vinden. Koop dus gelijk je kattenspeeltjes online bij Mr.Animal!
cat image

4kattenkruid / catnip

cat image

Kattenhengel

cat image

Kattentunnel

De leukste kattenspeeltjes

De meeste katten, zijn katten die het liefst de hele dag buiten willen rondlopen. Toch zijn er nog enkele katten die liever de hele dag binnen willen spenderen. Dit worden ook wel huiskatten genoemd. Hoewel het voor katten veiliger is om binnen te blijven en uit de buurt te blijven van gevaren zoals ziekten en verkeer, hebben de meeste huiskatten overgewicht. Dit komt omdat ze te weinig activiteiten ondernemen. Net als ons hebben katten baat bij fysieke en mentale activiteit. Sport helpt katten stress te verminderen, spieren op te bouwen en ongewenst gedrag te voorkomen of te verminderen. Een eenvoudige manier om je kat te helpen bij het opstaan en bewegen, is door hun instinct te activeren met kattenspeelgoed. Actieve kattenspeeltjes zullen er echt voor gaan zorgen, dat jouw kat de nodige beweging krijgt die hij nodig heeft. Op deze manier houd je zelfs je luie huiskat nog actief. Koop dus gelijk al je goedkope kattenspeeltjes bij MrAnimal.

Soorten kattenspeeltjes

Als je aan het woord kattenspeeltjes denk, zal je waarschijnlijk aan veel verschillende soorten speeltjes denken. Kattenspeelgoed heb je namelijk in heel veel verschillende soorten en maten. Het kiezen van een geschikt kattenspeeltjes kan dan ook wel lastig zijn. Gelukkig kan je kat hierbij helpen. Elke kat heeft namelijk wel zijn of haar eigen voorkeuren. Hierdoor zal je zeker weten dat je het geschikte kattenspeeltje hebt gekocht. Als je het nog steeds lastig vindt om het geschikte kattenspeeltje te kopen, kun je ook altijd contact opnemen met ons, via de website. Bij MrAnimal bieden we jou de volgende kattenspeeltjes aan:

Kattenkruid/ catnip

De meeste katten houden van kattenkruid. Kattenkruid wordt ook wel Catnip genoemd. Kattenkruid is een plantje, wat je ook in speelgoed kan stoppen. Het kan in ballen worden verpakt of gewoon in kartonnen dozen worden gestrooid. Katten kunnen veilig kattenkruid eten. Dus je hoeft je geen zorgen te maken als ze eraan beginnen te likken of bijten. Wees voorzichtig met het aaien van je kat als er kattenkruid in het spel is. Dit is omdat sommige katten opgewonden kunnen raken en kunnen bijten als er kruid in de buurt is. Voorbeelden van kattenspeeltjes met kattenkruid die je misschien leuk vindt om te proberen:

• Met kattenkruid gevulde ballen
• Gedroogde kattenkruid in een krant
• Verse kattenkruidplanten

Balspeelgoed

Het grootste element van de speeldrang van de meeste katten is hun instinct om op prooien te jagen. Balspeelgoed bootst de beweging van prooidieren erg goed na. Daarnaast kan balspeelgoed veel verleidelijke elementen bevatten zoals kattenkruid, lawaaimakers, pels en veren of lekkernijen. Zolang je bereid bent om dit speelgoed onder de bank vandaan te halen, is balspeelgoed een uitstekende optie. Met balspeelgoed zal je kat ook haast de meeste beweging hebben. Als je je kat snel vermoeid wil hebben, kun je dus het beste een balspeelgoed gaan aanschaffen. Gelukkig is dat voordelig te doen bij MrAnimal.

Speelsessies

Speelsessies met je kat is ook van groot belang. Als een kat op een dag niks doet, zal een kat zich gemakkelijk gaan vervelen. Het kan dan voorkomen dat een kat irritant begint te doen. Een kat kan dan beginnen met miauwen of je wellicht gaan bijten. Dit doen ze allemaal om de aandacht te trekken. Een dagelijkse speelsessie kan de oplossing zijn voor dit probleem. Hierbij kunnen dan ook kattenspeeltjes tegen de verveling helpen. Katten genieten van de spanning van de jacht. Zelfs als dit binnenhuis is. Hoe meer je de jacht op prooien tijdens het spelen kunt stimuleren, hoe meer plezier je kat zal hebben. Het gebruiken van bewegende kattenspeeltjes kan hierbij dan goed van pas komen. Op deze manier heeft jouw kat baat bij de oefening en de mentale inspanning. Hieronder leggen we nog een aantal richtlijnen uit, die je in gedachte moet houden bij het spelen met je kat.

• Kies speelgoed dat je kat leuk vindt. Elke kat heeft namelijk zijn voorkeuren. Als je kat dol is op toverstafspeelgoed, maar ballen negeert, volg dan hun voorbeeld.
• Bescherm je aanhangsels. Katten bijten instinctief als ze “jagen”. Houd je vingers en handen uit de buurt van hun mond en moedig ruw spel niet aan. Anders kan het snel pijnlijk worden.
• Wees niet bang om pauzes te nemen. Als je kat opgewonden lijkt en je handen of voeten aanvalt, trek je dan terug. Je kan later terugkomen en het spel opnieuw voortzetten als je kat wat rustiger is geworden.
• Vermijd laserlichten. Veel katers vinden lasers die ze niet kunnen vangen frustrerend. Gebruik in plaats daarvan speelgoed dat ze kunnen vangen.
• Speel op verschillende tijdstippen. Net zoals je een nacht- of ochtendmensen hebt, zal je kat op verschillende tijdstippen van de dag meer energie hebben dan op andere momenten. Je kan experimenteren om te zien rond welk moment je kat het meest actief is en het leukst vindt om te spelen.
• Speel met al je katten. Als je meerdere katten hebt, zal er waarschijnlijk één de speeltijd in een groep domineren. Als het nodig is, scheid je katten dan uit elkaar. Door dit te doen kan je er zeker van zijn dat ze allemaal evenveel aandacht krijgen.
• Probeer gevaarlijk speelgoed te vermijden. Laat je kat niet spelen met lint, scherpe voorwerpen, plastic zakken, elastiekjes of andere kleine voorwerpen die ze per ongeluk kunnen inslikken.

Interesse in andere kattenspullen?

Ben je nu ook nog eens geïnteresseerd in andere kattenspullen, dan alleen kattenspeeltjes? Dan raden wij jou aan om ook nog eens een kijkje te gaan nemen bij onze andere categorieën. Bij MrAnimal hebben wij al onze categorieën van zoveel mogelijk producten voorzien, zodat er aan al de behoeftes van jouw kat wordt gedacht. Wij verkopen verder ook producten voor kattenvoer, kattenbak, verzorging en reizen & vervoer.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur