Kattenspeeltjes

Het actief houden van je harige vriend is een belangrijk onderdeel van het verrijken van zijn leven. Kattenspeeltjes kunnen hier goed bij helpen. Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan waar je het perfecte speeltje voor je harige vriend kunt vinden.

  Afp jumbo muis crinkle lamswol met catnip assorti

  6,95

  Afp lamb ball lamswol met veren vogel geluid en catnip assorti

  4,85

  Afp mouse dangler lamswol met catnip assorti

  5,40

  Afp muis the triplets lamswol met catnip assorti

  6,55

  Afp snow ball lamswol met veren en catnip assorti

  2,95

  Afp whisker fiesta roll around bal

  3,60

  Afp whisker fiesta taco muis

  2,25

  Afp whisker fiesta tas

  2,60

  Afp whisker fiesta vis

  2,70

  Afp wooly mouse lamswol met piep en catnip assorti

  4,75

  Ballen met bel zwaar model

  4,25

  Bat it! amaze balls ass

  1,99

  Beeztees kitten kattenhuis escape karton

  14,95

  Beeztees kitten kattenhuis flo grijs

  34,99

  Beeztees kitten kattenhuis kubiko blauw

  11,95

  Beeztees kitten speelzak raisa papier mint

  7,95

  Bubble cat hand bellenblaas

  4,25

  Canadian cat mini pyramide set met catnip bruin / beige

  8,49

  Canadian cat mini pyramide set met catnip zwart / wit

  8,49

  Canadian cat speelkussen flower met catnip grijs / beige

  2,59

Hoewel het voor katten veilig is om binnen te blijven en uit de buurt van gevaren zoals ziekten en verkeer, hebben de meeste huiskatten overgewicht en weinig activiteit. Net als ons hebben katten baat bij fysieke en mentale activiteit. Sport helpt poezen stress te verminderen, spieren op te bouwen en ongewenst gedrag te voorkomen of te verminderen. Een eenvoudige manier om je poes te helpen bij het opstaan en bewegen, is door hun instinct te activeren met kattenspeelgoed.

Soorten kattenspeeltjes

Kattenspeelgoed heb je in veel verschillende soorten en maten, en elke kat heeft weer zijn eigen voorkeuren. Hier een paar speeltjes die je kunt proberen tijdens het spelen met je kat.

Kattenkruid/ catnip

De meeste katten houden van kattenkruid. Catnip kan in speelgoed worden gestopt, in ballen worden verpakt of gewoon in kartonnen dozen worden gestrooid. Katers kunnen veilig kattenkruid eten. Dus je hoeft je geen zorgen te maken als ze eraan beginnen te likken. Wees voorzichtig met het aaien van je kat als er kattenkruid in het spel is. Dit is omdat sommige katten opgewonden kunnen raken en kunnen bijten als er kruid in de buurt is. Voorbeelden van kattenkruidspeeltjes die je misschien leuk vindt om te proberen:

 • Met kattenkruid gevulde ballen
 • Gedroogde kattenkruid in een krant
 • Verse kattenkruidplanten

Balspeelgoed

Het grootste element van de speeldrang van de meeste poezen is hun instinct om op prooien te jagen. Balspeelgoed bootst de beweging van prooidieren na. Daarnaast kan balspeelgoed veel verleidelijke elementen bevatten zoals kattenkruid, lawaaimakers, pels en veren of lekkernijen. Zolang je bereid bent om dit speelgoed onder de bank vandaan te halen, is balspeelgoed een uitstekende optie.

Speelsessies

Katten genieten van de spanning van de jacht, zelfs binnenhuis. Hoe meer je de jacht op prooien tijdens het spelen kunt simuleren, hoe meer plezier je kater zal hebben. Een voorbeeld is je speeltje laten “vluchten” als simulatie, je kat zal baat hebben bij de oefening en mentale inspanning.

Andere richtlijnen om in gedachten te houden om je kater bij het spelen te betrekken:

 • Kies speelgoed dat je kitten leuk vindt. Elke kater heeft voorkeuren. Als je kitten dol is op toverstafspeelgoed maar ballen negeert, volg dan hun voorbeeld.
 • Bescherm je aanhangsels. Kittens bijten instinctief als ze “jagen”. Houd je vingers en handen uit de buurt van hun mond en moedig ruw spel niet aan. Anders kan het snel pijnlijk worden.
 • Wees niet bang om pauzes te nemen. Als je kater opgewonden lijkt en je handen of voeten aanvalt, trek je dan terug. Je kan later terugkomen en het spel opnieuw beginnen als die wat rustiger is geworden.
 • Vermijd laserlichten. Veel katers vinden lasers die ze niet kunnen vangen frustrerend. Gebruik in plaats daarvan speelgoed dat ze kunnen vangen bijvoorbeeld.
 • Speel op verschillende tijdstippen. Net zoals je een nacht- of ochtendmens bent, zal je harige vriend op verschillende tijdstippen van de dag meer energie hebben. Je kan experimenteren om te zien rond welk moment je vriend het meest actief is en het leukst vindt om te spelen.
 • Speel met al je katers. Als je meerdere hebt, zal er waarschijnlijk één de speeltijd in een groep domineren. Als het nodig is, scheid je katten dan uit elkaar. Door dit te doen kan je er zeker van zijn dat ze allemaal aandacht krijgen.
 • Probeer gevaarlijk speelgoed te vermijden. Laat je harige vriend niet spelen met lint, scherpe voorwerpen, plastic zakken, elastiekjes of andere kleine voorwerpen die ze per ongeluk kunnen inslikken.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl