Reizen & vervoer

Sorteer op
Moet je je kat vervoeren en heb je niet de geschikte spullen hiervoor, kom dan naar MrAnimal! Bij MrAnimal bieden jou alles aan, wat jij nodig hebt voor een reis met je kat. Shop dus nu online de goedkoopste reismand voor je kat in onze kattenwinkel!
cat image

Katten rugzak

cat image

Kattenbench

cat image

Reismand kat

Gemakkelijk reizen met je kat

Elke katteneigenaar moet wel eens een keer met zijn of haar kat ergens heen. Misschien ga je verhuizen of breng je je kat naar de dierenarts. Het punt is dat er erg veel redenen zijn om je kat te vervoeren. Je moet er dan als katteneigenaar voor zorgen dat je hiervoor dat de beste reismand voor je kat koopt. Voor het aanschaffen van een goedkope reismand, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een reismand moet namelijk wel groot genoeg zijn voor je kat. Een kat moet er namelijk niet nauwelijks inpassen. Je kunt namelijk beter een te grote dan een te kleine reismand kopen. Een reismand heeft verder een geschikte klep of deksel nodig. Het is verder ook handig om een reismand te kopen die van stevig materiaal is gemaakt. Hierdoor is jouw reismand gemakkelijk schoon te maken. Gelukkig kun je in allemaal verschillende vormen en maten een reismand kopen. Dit bieden we je allemaal aan bij MrAnimal.

Verschillende soorten en maten

Bij MrAnimal bieden wij jou een breed assortiment aan reismanden, kattenbenchen en katten rugzakken aan. Al deze kattenspullen komen in veel verschillende groottes en vormen voor. Het is dan de noodzaak dat jij als katteneigenaar precies weet welk artikel het meest geschikt is voor jouw kat en dat je weet weke grootte daarbij hoort. Bijna al onze reismanden worden gemaakt van een sterk soort plastic met veel ventilatie. Ook worden de reismanden voorzien van een ijzeren traliedeur. Hierdoor zal je reismand niet snel kapotgaan en zal de levensduur van jouw reismand vrij lang zijn. Ook kunnen veel van onze reismanden gebruik worden voor andere dieren. Dieren zoals een hond of een konijn. Als je de reismand ook voor je hond wilt gebruiken, kun je het beste een grote reismand voor je kat aanschaffen. Hierdoor zijn onze reismanden vrij multifunctioneel.

Voorbereiding voor onderweg

Als je met je kat op reis gaat, is er nog wel de nodige voorbereiding nodig. Een kat is er namelijk niet blij mee, als hij of zij voor langere tijd in een reismand moet gaan zitten. Zorg er daarom dan in eerste instantie voor, dat je kat niet gemakkelijk uit de reismand kan ontsnappen. Om het voor je kat gemakkelijker te maken, kun je er ook voor kiezen om een handdoek onder in de reismand te gaan leggen. Hierdoor raakt je kat gemakkelijker bekend met zijn of haar reismand en voorkom je dat je kat onnodige viezigheden achterlaat in zijn of haar reismand. Een handdoek op de bodem van je reismand kan er ook voor zorgen dat je kat comfortabeler in de reismand ligt.

Om jouw reis met jouw kat zo gemakkelijk mogelijk laten te verlopen, kan een handdoek op de bodem van de reismand niet altijd genoeg zijn. Een kat moet zich namelijk vertrouwd voelen in zijn of haar reismand. Zorg er dan voor dat je kat geruime tijd krijgt om zijn of haar reismand te gaan verkennen. Een goede manier om dit te doen is om enkele dagen voor de reis, je reismand te gaan introduceren aan je kat. Door de reismand te openen in een ruimte die je harige vriend vaak bezoekt (Bv de slaapkamer), vergroot je de kans dat je kat zich beter voelt bij het gebruik van de reismand.

Spullen voor onderweg

Als je kat comfortabel is geworden met zijn of haar reismand, is het nog de taak om je kat daadwerkelijk in zijn of haar reismand te krijgen. Het kan dan ook helpen om de reismand katvriendelijker te gaan maken. Wat je kan doen is bijvoorbeeld je kat zijn of jaar favoriete kattenspeelgoed, dekens en voerbakken in de reismand te gaan leggen. Deze gebaren zullen je kat niet alleen in de reismand gaan lokken, het zal er ook voor zorgen dat de reismand voor je kat aanvoelt als een veilige plek. Je kunt ook gebruikmaken van kattensnoepjes om je kat in zijn of haar reismand te gaan lokken. Als dit niet lukt, is het ook geen ramp. Je kan het namelijk ook zelf doen. Verplaats de reismand van je kat als eerste, zodat het toegangspunt naar de lucht wijst. Houd vanaf daar je arm in een L-vorm en pak je kat op. Je L-vormige arm moet de poten van je kat verzorgen, terwijl je andere arm de voorpoten moet ondersteunen. Laat je kat vervolgens langzaam in de reismand zakken. Zorg er hierbij wel voor dat zijn achterpoten als eerste naar binnen gaan. Als je kat eenmaal in de reismand zit, sluit dan de deur en zet de reismand langzaam terug in de standaardpositie. Als het tijd is om je kat in de auto te zetten, doe dan een laken over de reismand heen. Op deze manier weet je kat niet precies waar hij hen gaat en kan je kat je ook niet gemakkelijk gaan krabben.

Opzoek naar meerdere kattenspullen?

Ben je nu zo enthousiast geworden over de spullen voor reis en vervoer voor jouw kat? Kijk dan gerust verder. MrAnimal is niet voor niks een hele goede kattenwinkel. Al onze kattenspullen zijn van topkwaliteit gemaakt. Wees dus niet bang om een kijkje te gaan nemen bij onze andere categorieën. Bij MrAnimal bieden wij jou ook nog kattenvoer, kattenspeeltjes, kattenbak en verzorging voor je kat aan.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur