Reizen & vervoer

Je kat vervoeren? Wij hebben een breed assortiment aan producten om je hierbij te helpen.

  Curver cat carrier rotanstijl antraciet/grijs

  44,-

  Deur voor atlas 10 wit

  6,49

  Deur voor atlas 20 wit

  6,95

  Ferplast atlas met kussen assorti

  41,25

  Ferplast atlas vervoersbox

  25,25

  Ferplast atlas vervoersbox gemengde kleuren

  18,25

  Ferplast voer / drinkbak voor atlas vervoersbox 5708

  4,95

  Ferplast voer / drinkbak voor atlas vervoersbox 6902

  5,25

  Fofos comfort reismand rugtas kat grijs

  24,99

  Fofos comfort reismand rugtas kat roze

  24,99

  Imac reismand carry sport blauw

  17,50

  Imac reismand carry sport roze

  17,50

  Imac reismand linus 2nd life blauw

  19,75

  Imac reismand linus 2nd life grijs

  19,75

  Imac reismand linus cabrio blauw

  28,99

  Imac reismand linus cabrio roze

  28,99

  Imac reismand linus roze

  22,49

  Imac reismand linus taupe

  22,49

  Karlie smart top basic floral zwart

  53,75

  Karlie smart top basic floral zwart

  41,99

Elke katteneigenaar bereikt een punt in zijn leven waarop hij zijn kater moet verplaatsen. Misschien ga je verhuizen of breng je je harige vriend naar de dierenarts. Het punt is dat er erg veel redenen zijn om je viervoeter te vervoeren. Waar je echter op kunt rekenen, is dat je kat er niet blij mee zal zijn.

Wennen

Laat je kater kennis maken met je reiskrat. Om ervoor te zorgen dat je harige vriend zich gezellig voelt in zijn mand, moet hij er eerst vertrouwd mee zijn. Daarom loont het om je kater zijn bench te laten verkennen voordat hij erin moet klimmen. Een goede manier om dit te doen is om enkele dagen voor de reis, je mand te introduceren aan je kater. Door de mand te openen in een ruimte die je harige vriend vaak bezoekt (Bv de slaapkamer), vergroot je de kans dat je viervoeter zich beter voelt bij het gebruik van de bench.

Zodra je de kist in je huis hebt, kan je beginnen om het katvriendelijker te maken. Wat je kan doen is bijvoorbeeld zijn favoriete speelgoed, dekens en voerbakken in de bench leggen. Deze gebaren zullen je kat niet alleen in de bench lokken, het zorgt er ook voor dat het aanvoelt als een veilige plek.

Voorbereiden

Leg voordat je op reis gaat een handdoek onder in de kist. De dag van de reis van je kater is aangebroken. Als je bovenstaande tips hebt toegepast, is je harige vriend hopelijk bekend met zijn bench. Voordat je je viervoeter naar binnen lokt, wil je je misschien voorbereiden voor het geval dat hij er een zooitje van maakt. Dit kan je voorkomen door een handdoek op de bodem van de kist te leggen. Naast het opvangen van vloeistoffen die je harige vriend tijdens de reis zou kunnen uitscheiden, geeft het ze ook een comfortabeler oppervlak om op te zitten.

Langzaam

Beweeg langzaam wanneer je je harige vriend in de bench legt. Als je je viervoeter met snoepjes of speelgoed in de mand kan lokken, geweldig! Je leven is zojuist een stuk gemakkelijker geworden. Als dit niet het geval is, hoef je je geen zorgen te maken. Je kan het namelijk ook zelf doen. Als je er echter een krasvrije aangelegenheid van wilt maken, moet je dit langzaam doen.

Verplaats de mand eerst zodat het toegangspunt naar de lucht wijst. Houd vanaf daar je arm in een L-vorm en schep je kater op. Je L-vormige arm moet de poten van je harige vriend verzorgen, terwijl je andere arm de voorpoten moet ondersteunen. Laat je viervoeter vervolgens langzaam in de bench zakken, zorg er wel voor dat zijn achterpoten als eerste naar binnen gaan. Als hij eenmaal in de kist zit, sluit dan de deur en zet de reisbench langzaam terug in de standaardpositie. Als het tijd is om je kater die nu in een mand zit in een auto te plaatsen, doe er dan een laken overheen. Op deze manier kan je harige vriend de klauwen ontsnappen van reisziekte.

 

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl