Voerbak hond

Sorteer op
Opzoek naar een voerbak voor je hond? Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooie kom voor je viervoeter zult vinden.
cat image

Puppy voerbak

Een goede voerbak

De beste materialen voor voerbakken zijn:

  • Keramiek
  • Roestvrij staal
  • Melamine

Waarom staat plastic niet in deze lijst? Dit komt doordat plastic makkelijk geuren kan bevatten, gemakkelijk bekrast raakt (wat voor bacteriegroei kan zorgen) en er kan op worden gekauwd. Roestvrijstalen bakken zijn een uitstekende keuze voor viervoeters met een gevoelige huid. Let er wel op dat je ze niet buiten huis gebruikt. Ze kunnen namelijk erg heet worden door de zon en erg koud wanneer het koud is buiten. Huisdierouders genieten vaak van keramische kommen. Ze zijn in veel kleuren verkrijgbaar en zwaar genoeg om te voorkomen dat “komduwers” ze door het huis schuiven.

Gelukkig is er een grote verscheidenheid aan voerbakken voor viervoeters beschikbaar, elk ontworpen voor een specifiek doel. Maar welke is de juiste voor je harige vriend? Bij het inkopen van een voerbak voor je hond moet je met een aantal factoren rekening houden: Hoe groot is je harige vriend? Heeft hij lange oren? Een korte neus? Eet hij snel? Heeft hij een diepe borst in verhouding tot zijn middel? Deze vragen doen er allemaal toe.

Ondiepe kommen

Hoewel dit het meest gebruikte type bak is, zijn ze het meest geschikt voor viervoeters van kleine tot middelgrote rassen. Denk hierbij aan Chihuahua’s en Dwergkeeshonden (Pomeranians) of Beagles, Corgi’s en puppy’s. Omdat deze schalen ondiep zijn, kunnen kleinere viervoeters comfortabel in de kom reiken zonder druk uit te oefenen op hun gevoelige keel.

Diepe kommen

Diepe kommen zijn het meest geschikt voor viervoeters met lange, dunne snuiten. Hierbij kan je denken aan Teckels, Windhonden en Collies. Deze bakken geven ze gemakkelijker toegang tot hun voer.

Kommen met steile zijkanten

Deze kommen zijn meestal vrij diep, met een smallere opening aan de bovenkant en zijkanten die naar binnen zijn gericht. Hondenkommen met deze steile zijkanten zijn een goede keuze voor viervoeters met lange oren. Denk hierbij aan Beagles, Basset Hounds en Cocker Spaniels. De reden voor die steile zijkanten is om te voorkomen dat ze hun oren door hun voer en water moeten slepen. Door deze unieke vorm kan je harige vriend comfortabel eten terwijl zijn oren schoon en droog blijven.

Verhoogde kommen

Verhoogde hondenbakken zijn een goede keuze voor de wat grotere rassen. Je kan hierbij denken aan Labrador Retrievers, Huskies en gigantische hondenrassen zoals de Duitse Doggen en Mastiff. Deze verhoogde kommen worden ook vaak aanbevolen aan viervoeters die oud zijn, een bepaalde fysieke beperking hebben, een operatie achter de rug hebben of met artritis of gewrichtspijn zitten. Deze bakken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan hoogtes en maten. Ze zijn ontworpen om grotere viervoeters comfortabel te laten eten, zonder onnodige belasting van de gewrichten wanneer je harige vriend voorover buigt om te eten en drinken.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur