Hondenfluitjes

Sorteer op
Ben je op zoek naar een manier om jouw hond op afstand te laten luisteren? Dan zijn hondenfluitjes wellicht iets voor je. In onze webshop bieden we een ruim assortiment aan verschillende hondenfluitjes, van eenvoudige fluitjes tot elektronische fluitjes met meerdere functies. Of je nu op zoek bent naar een trainingsfluitje of een fluitje om jouw hond te roepen tijdens het wandelen in het bos, wij hebben het geschikte hondenfluitje voor je. Bekijk ons assortiment en kies het perfecte hondenfluitje voor jou en je trouwe viervoeter.

Hondenfluitje

Natuurlijk wil je als baasje het beste voor je hond en is het belangrijk dat je hond goed getraind is en veilig buiten kan spelen. Een hondenfluitje kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. In dit artikel lees je alles over hondenfluitjes en waarom ze nuttig kunnen zijn.

Wat zijn hondenfluitjes?

Een hondenfluitje is een fluitje dat een geluid maakt dat niet voor het menselijk oor waarneembaar is, maar wel voor het gehoor van honden. Dit geluid wordt ook wel een ultrasoon geluid genoemd. Door op een hondenfluitje te blazen, kun je dus een signaal afgeven aan je hond dat voor ons niet hoorbaar is.

Waarom een hondenfluitje gebruiken?

Een hondenfluitje kan verschillende doeleinden hebben. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij het trainen van je hond. Door je hond te belonen als hij reageert op het geluid van het fluitje, leert hij om te reageren op bepaalde commando’s en wordt hij beter getraind. Ook kan het handig zijn om een hondenfluitje te gebruiken als je je hond kwijt bent en hem wilt roepen. Het geluid van het fluitje draagt ver en is in tegenstelling tot het roepen van je hond niet afhankelijk van de omgevingsgeluiden.

Verschillende soorten hondenfluitjes

Er zijn verschillende soorten hondenfluitjes op de markt. Zo zijn er fluitjes van metaal, plastic of zelfs van leer. Ook zijn er verschillende toonhoogtes en geluidssterktes verkrijgbaar. Het is belangrijk om een hondenfluitje te kiezen dat bij jou en je hond past. Test verschillende soorten fluitjes uit en kies degene die het beste werkt voor jou en je hond.

Hoe leer je je hond te reageren op het hondenfluitje?

Het is belangrijk om je hond te trainen om te reageren op het geluid van het hondenfluitje. Begin door het fluitje af en toe te gebruiken en je hond te belonen als hij erop reageert. Herhaal dit een aantal keer per dag en bouw dit langzaam op. Zorg ervoor dat je hond het fluitje associeert met iets positiefs, zoals een beloning. Uiteindelijk zal je hond het geluid van het fluitje herkennen en weten dat hij moet reageren.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur