Hondenriem

Sorteer op
Wij hebben een groot assortiment hondenriemen voor je klaarstaan met verschillende soorten kleuren en materialen.

Verschillende hondenriemen

Hondenriemen zijn verkrijgbaar is verschillende maten en materialen. Een lijn in een kleine maat is ongeveer 2 meter. De grotere maten zijn vaak 3 tot 8 meter lang. Wil je er net tussen zitten? Dan is een politielijn een goede oplossing, deze zijn verkrijgbaar op onze site. Een politielijn kan je korter of langer maken met behulp van de haken aan de lijn. Alle riemen bestaan vaak uit 2 versies. Namelijk een leren en nylon versie. Beide hebben ze voordelen en nadelen. Nylon lijnen kunnen bijvoorbeeld beter tegen water dan leren lijnen. En als ze vies worden kun je ze ook gemakkelijk wassen.

Maak je vaak wandelingen in de natuur in met je viervoeter? Dan is een lange lijn ideaal. Voor een puppy is een korte lijn geschikt. Een politielijn is dan een optie.

Voordelen hondenriem

Een goed getrainde en aan de lijn gehoorzame hond is een plezier om mee te lopen. Het beschermt je viervoeter tegen verkeer en ongeremde dieren zoals katten of andere honden. Ook het verplaatsen van je viervoeter naar een ander huishouden is veel makkelijker als je harige vriend gehoorzaam en getraind is met een hondenriem.

Tips van ons

  • Als je je zorgen maakt dat de riem vies wordt of gaat stinken dan is een nylonlijn een goede optie. Ze kunt ze namelijk gemakkelijk wassen.
  • Als je pup veel van kauwen houdt dan is de duurzaamheid van de lijn erg belangrijk. Anders kan het zo zijn dat je meerdere riemen moet aanschaffen tot dat je viervoeter is getraind om niet meer te kauwen aan de lijn.
  • Wil je een lijn voor overdag en ’s nachts? Dan is een reflecterende hondenriem een goede optie.
  • Bij het kiezen van een riem moet je letten op de grootte en het gewicht van je harige vriend. Voor een chihuahua bijvoorbeeld is een dikke riem niet fijn.

Tips bij het trainen met een riem

  • Veel honden trekken van nature aan de hondenriem. Daarom is training belangrijk om ze vertrouwd te maken met het gebruik van een riem. Standaard lijnen die je niet kunt intrekken zijn het beste hiervoor.
  • Laat je viervoeter bij het eerste gebruik van een riem even snuffelen en onderzoeken voordat je het direct aan zijn halsband bevestigd.
  • Sta je harige vriend niet toe zichzelf te leiden door aan de riem te bijten, en sta niet toe dat hij deze van zijn halsband trekt.
  • Zorg ervoor dat de lijn zo slap is waardoor hij enige bewegingsvrijheid heeft, maar niet zo slap dat hij de grond raakt. Het kan ervoor zorgen dat je harige vriend struikelt.
  • Begin met korte wandelingen in vertrouwde gebieden (bijvoorbeeld een park in de buurt).
  • Als je merkt dat je viervoeter meer gewend is geraakt aan de riem en zich er prettig bij voelt kan je ervoor kiezen om nieuwe gebieden te verkennen met de zekerheid dat je huisdier veilig is.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur