Halsband hond

Sorteer op
De halsband voor honden is een onmisbaar accessoire voor jouw trouwe viervoeter. Onze halsbanden zijn comfortabel en duurzaam en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en maten. Of je nu op zoek bent naar een simpele halsband voor dagelijks gebruik of een opvallende halsband voor speciale gelegenheden, wij hebben het allemaal. Kies de perfecte halsband voor jouw hond en geniet van comfort en stijl tijdens jullie wandelingen samen.

Halsband hond kopen

Een van de dingen die je moet voorbereiden, voordat je een nieuwe hond neemt, is de halsband voor je hond. Er zijn vele soorten hondenhalsbanden beschikbaar, en het kiezen van slechts één halsband is vaak een lastig keuze

Om de keuze voor jou gemakkelijker te maken, geven wij jou 3 essentiële tips om te beslissen welke type halsband de beste is voor jouw nieuwe viervoeter.

Houd rekening met de dikte en vorm van bovenlichaam

Een halsbandje voor je hond moet perfect passen. Het mag niet te strak of te los zitten. Meet de maat van de nek, en voeg 2 tot 3 inch

toe om de perfecte halsbandomtrek van je hond te krijgen. Controleer regelmatig de halsbandmaat voor groeiende honden, want die zal naarmate de hond groeit strakker gaan zitten.

De standaard platte hondenhalsbanden zijn geschikt voor de meeste hondenrassen. Een uitzondering geldt voor een whippet of windhond. Honden van dit ras hebben kleine koppen in vergelijking met hun nek. Voor deze honden raden wij martingale halsbanden aan. Dit type halsband wordt veilig strakker getrokken wanneer de hond trekt.

Honden met korte neuzen, zoals Boston Terriërs en andere kleine rassen die keelproblemen kunnen krijg, hiervoor raden wij hondenharnassen aan.

Bepaal het doel waarvoor u de hondenhalsband koopt

Verschillende soorten hondenhalsbanden hebben verschillende toepassing, namelijk:

Standaard hondenhalsband

De standaard halsband, meestal plat, is ideaal voor dagelijks gebruik, maar ook voor esthetische doeleinden. Deze halsband kan ook worden geleverd met een ID-tag of medisch label.

 • Riemgesp halsband: Deze halsband werk op dezelfde manier als de traditionele menselijke riem accessoire.
 • Snel sluiting met gesp: Deze halsband wordt geleverd met een gesp die gemakkelijk met een enkele klik kan worden vastgemaakt en losgemaakt.

Training halsband

Hoewel de basishalsband ook kan worden gebruikt voor training, zijn sommige soorten halsbanden speciaal ontworpen om honden bepaalde vaardigheden bij te brengen.

 • Halterhalsband: Dit type halsband gaat over het hoofd en de snuit van de hond, zodat je zijn neus van de grond kunt houden. Hierdoor is deze halsband onder andere geschikt voor gehoorzaamheidstraining.
 • Martingale halsband: Zoals eerder gezegd is deze band met twee lussen ideaal voor windhonden of andere honden met een nek groter dan hun hoofd.
 • Slipkraag: Deze kraag kan een platte band, touw of ketting zijn die aan één uiteinde aan zichzelf lussen. Het is een halsband en riem die in één worden gerold. Die automatisch strakker worden wanneer jij of je hond trekt.

Veiligheidshalsband

 • Break-Away halsband: Deze halsband laat je hond gemakkelijk los wanneer er extreme kracht wordt gebruikt. Deze veiligheidsfunctie voorkomt dat je viervoeter in bepaalde situaties wurgt of blijft haken.
 • Stretchhalsband: Dit type halsband is van binnenuit elastisch. Het zorgt ervoor dat honden kunnen ontsnappen en wurging kunnen voorkomen wanneer ze worden gevangen in hekken, takken of andere uitsteeksels.
 • Drijfhalsband: Hoewel deze halsband niet ontworpen is als redder in nood, kan deze halsband het drijfvermogen van uw hond in het water vergroten. Het is gemaakt van opblaasbaar of schuimmateriaal en is vooral handig voor honden die hydrotherapie ondergaan.

Zichtbaarheid halsband

 • Lichthalsband: Meestal is deze band gemaakt met LED, deze band licht op zodat uw kleine vriend gemakkelijker te herkennen is bij slecht zicht.
 • Reflecterende halsband: Dit type halsband heeft een reflecterende tape waardoor uw hond zelfs in de nacht gemakkelijk zichtbaar is.

Houd rekening met het materiaal van de hondenhalsband

Een hondenhalsband te verkrijgen in vele verschillende materialen, zoals de volgende:

 • Nylon of polyester: Deze synthetische optie is praktisch omdat het duurzaam, wasbaar en minder duur is. Het is ook verkrijgbaar in vele maten en kleuren. De meeste nylon halsbanden hebben plastic of metalen drukknopen die een breed scala aan lengteaanpassingen mogelijk maken.
 • Paracord: Dit materiaal is van een zeer duurzame soort gemaakt die je tot de nek aan kunt vlechten. Deze optie kan in hoge mate worden aangepast en kan in verschillende kleurencombinaties en ontwerpen worden geleverd.
 • Neopreen, plastic of gewaxt katoen: Deze materialen zijn perfect voor honden die aak buiten zijn en in verschillende wateren. Ze zijn namelijk bacterie- en geurbestendig.
 • Kunstleer: Voor een elegantere uitstraling teen lagere kosten, is dit materiaal de ideale keuze. Kunstleren of echte leren halsbanden zijn ook geschikt voor veganistische hondenbezitters. Er zijn modieuze soorten met decoratieve texturen en versieringen.

Laatste tip

Gebruik een dikkere hondenhalsband bij sterkere honden. Een dikkere is ook comfortabeler omdat het de druk op de nek verdeelt. Gebruik deze band echter niet bij kleinere rassen, aangezien een dikkere halsband meer weegt

Hondenhalsband aanbieding

Wist je dat wij bij Mr. Animal regelmatig hondenhalsbanden aanbiedingen hebben? Regelmatig moeten ons assortiment ruimte maken voor nieuwe halsbanden. De laatste trend zijn de hondenhalsband bordeaux, een nieuwe trend die ontzettend populair is bij hondeneigenaren. Houdt onze website in de gaten voor de laatste hondenhalsbanden aanbiedingen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur