Rollijn hond

Sorteer op
Wij hebben een groot assortiment rollijnen voor je klaarstaan met verschillende soorten kleuren en populaire merken zoals Flexi en Martin Sellier.

Rollijn

Rollijnen van het merk Flexi zijn erg populair op het moment. Ze worden ook wel flexilijnen genoemd. Het is een riem met een handvat. Een rollijn werkt eigenlijk hetzelfde als een rolmaat.  Je kan de lijn namelijk op verschillende lengtes vastzetten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten tussen de 3 en 8 meter, soms zelfs 10. Een flexlijn neemt ook voordelen met zich mee. Je geeft je viervoeter meer bewegingsvrijheid. Je harige vriend kan namelijk de omgeving makkelijker verkennen door de extra meters. Je kan je viervoeter ook laten zwemmen terwijl je nog steeds controle houdt.

Bevestigen van de flexlijn

Als je gebruik wil maken van een rollijn is het belangrijk om rekening te houden met bijvoorbeeld het bevestigen van de lijn. Een normaal tuig is de beste optie om je flexlijn aan te bevestigen, dus geen anti-trektuig. Als er toch onverwachts spanning op de lijn komt, dan blijft de schade beperkt. Een andere optie kan een zachte halsband zijn.

Tips voor het gebruik van een rollijn

Als je hebt besloten om een intrekbare riem te gebruiken dan zijn er enkele punten waar je op kunt letten.

Als een intrekbare lijn traag wordt of tekenen van rafelen vertoont kan het zijn dat het opwindmechanisme uit balans is geraakt en niet goed kan worden teruggespoeld. Het beste wat je dan kan doen is de riem vervangen.

Als het koord of lint nat is geworden, laat het dan open (niet ingetrokken) totdat het droog is. Als je dit doet dan kan je schimmel en bederf voorkomen.

Bij het kopen van een rollijn is het slim om te checken of de maat geschikt is voor het gewichtsbereik van je viervoeter. Een te kleine riem als voorbeeld is niet erg effectief om je harige vriend op zijn plaats te houden.

Als je korten broeken draagt of kleding die delen van je been bloot laat moet je goed opletten dat de riem niet je been raakt om verwondingen te voorkomen.

Het is erg belangrijk om goed op je viervoeter te letten. Probeer je niet af te laten leiden door bijvoorbeeld je mobiel. Dit geldt voor alle hondenlijnen maar vooral voor intrekbare lijnen. Aangezien je viervoeter meer bewegingsruimte heeft. Trainingen om je harige vriend te laten komen en zitten wanneer je gebeld wordt zijn aanbevolen.

Soorten honden en lijnen

Er zijn veel verschillende lengtes van intrekbare hondenriemen beschikbaar, hoewel 5 meter het meeste voorkomt. Daarnaast zijn ze bij ons ook verkrijgbaar in verschillende breedtes, kleuren en materialen.

Smalle lijnen zijn het meest geschikt voor kleine honden. Bredere lijnen zijn geschikt voor grotere rassen. Veiligheid staat op 1 en daarom is het basisgedrag van gehoorzaamheid erg belangrijk bij het gebruik van intrekbare lijnen.

Viervoeters met veel energie kunnen het goed doen met intrekbare lijnen met het voorbehoud dat ze trainingen hebben gehad. De extra bewegingsruimte kan helpen om meer energie te verbranden en ze kunnen naar hartenlust ruiken. Dit kan zorgen voor extra mentale stimulatie.

Het gebruik van een intrekbare lijn bij een hond die agressieproblemen toont bij het zien van andere viervoeters wordt niet aangeraden. Als je harige vriend 5 tot 6 meter van je verwijderd is, is het moeilijker om een mogelijk incident onder controle te krijgen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur