Looplijn hond

Sorteer op
Een looplijn voor honden is een onmisbaar accessoire voor elke hondenbezitter. Het stelt je in staat om je trouwe viervoeter op een veilige manier uit te laten en te controleren tijdens het wandelen, joggen of hardlopen

Looplijn hond

Tijdens het shoppen voor wandeluitrusting voor je harige vriend, lijkt de verscheidenheid aan opties eindeloos. Een looplijn voor je hond is een belangrijk trainingshulpmiddel en iets dat je bijna elke dag zult gaan gebruiken. Daarbij is het erg belangrijk om een lijn de vinden die past bij je behoeften en voorkeuren. Waarschijnlijk heb je al erg veel hondenbezitters gezien die hun viervoeter uitlaten op veel verschillende breedtes, lengtes, stijlen, materialen en zelfs verschillende soorten sluitingen en handvaten. Maar wat past het beste bij jouw viervoeter?

Verschillende activiteiten zijn gemakkelijker met verschillende soorten looplijnen. Het is afhankelijk van de dingen die je van plan bent om te doen met je harige vriend. Op langere termijn zal je waarschijnlijk gaan merken dat het het beste is om meerdere soorten lijnen te hebben. Of het nou gaat om wandelen door een park of een druk stadcentrum. Ongeacht welke riem je kiest, het moet van goede kwaliteit zijn, met een veilige sluiting en het moet comfortabel zijn om te gebruiken.

De regels hieronder zijn dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een looplijn voor je hond.

  • Maak je je zorgen dat de riem vies of stinkend wordt? Kies dan een lijn die geurbestendig en gemakkelijk wasbaar is. Een voorbeeld is biothane.
  • Als je viervoeter de lijn te pakken krijgt en deze niet duurzaam is, dan kan het zo zijn dat je meerdere moet gaan kopen totdat ze uit deze gewoonte groeien of getraind zijn om niet meer aan de lijn te kauwen.
  • Wil je een alles in 1 looplijn voor nacht en dag? Dan is een reflecterende lijn aanbevolen. Wij hebben ook lichtgevende halsbanden in ons assortiment voor als je geïnteresseerd bent.
  • De maat en materiaal van een lijn moeten worden gekozen op basis van de grootte en het gewicht van je harige vriend. Een chihuahua bijvoorbeeld zal overweldigd worden door het gewicht van een dikke riem met een zware gesp. Een Sint-Bernard kan weer gemakkelijk een dunne of lichtgewicht riem breken.

Standaard lijn

Deze looplijn voor honden is het meest voorkomende type dat je waarschijnlijk zult gaan zien. Daarnaast is deze soort lijn ook het gemakkelijkst te vinden in dierenwinkels. Standaard lijnlengtes variëren van 120 centimeter tot 180 centimeter (de breedtes variëren ook erg vaak).

Nylon riemen

Nylon lijnen zijn betaalbaar en gemakkelijk schoon te maken. Het kan erg comfortabel in de hand liggen als de maat goed is en de randen van het nylon niet scherp zijn. Let wel op dat hoe dunner de breedte van een nylon lijn, hoe groter de kans is dat je je hand verband aan de nylon lijn als je hond onverwachts gekke bewegingen maakt of opeens hard begint te trekken. Nylon is niet zo flexibel of zo zacht als andere materialen die ze gebruiken voor hondenlijnen. Veel honden kauwen ook erg makkelijk door nylon lijnen heen. Dus houdt jouw viervoeter van kauwen op lijnen? Vermijd dan nylon lijnen. Deze looplijnen zijn erg geschikt voor korte wandelingen (naar bijvoorbeeld de dierenwinkel in de buurt).

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur