Kattengrit

Sorteer op
Welkom bij Mr. Animal, dé online winkel voor hoogwaardige kattengrit en andere benodigdheden voor jouw geliefde kat! Als kattenbezitter begrijp je dat een goede kattenbakvulling essentieel is voor het welzijn van je kat en het behoud van een frisse en hygiënische omgeving in huis. Daarom bieden wij een ruime keuze aan kattengrit aan, zodat je precies het juiste product kunt vinden dat voldoet aan de behoeften van zowel jou als je kat

Kattengrit: De essentiële keuze voor een schone kattenbak

Een van de cruciale elementen voor een goede kattenbakervaring is het juiste kattengrit. Kattengrit is een absorberend materiaal dat helpt bij het opvangen van urine en het bedekken van de ontlasting van je kat. Het houdt de kattenbak hygiënisch en geurvrij, wat zowel jou als je kat ten goede komt. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten kattengrit, hun eigenschappen en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste kattengrit voor jouw kat.

Soorten kattengrit

  • Kleikorrelig kattengrit: Dit is een van de meest traditionele vormen van kattengrit. Het bestaat uit geperste kleikorrels die vocht en geuren absorberen. Kleikorrelig kattengrit is betaalbaar en effectief in het absorberen van vloeistoffen. Het kan echter stoffig zijn en vereist regelmatige vervanging.
  • Silicagel kattengrit: Silicagel kattengrit bestaat uit synthetische korrels gemaakt van siliciumdioxide. Het staat bekend om zijn uitstekende vochtopname en geurcontrole. Silicagel kattengrit gaat langer mee dan kleikorrelig kattengrit en produceert minder stof. Het is echter duurder in vergelijking met andere soorten kattengrit.
  • Natuurlijk kattengrit: Natuurlijk kattengrit is gemaakt van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen zoals hout, maïs of tarwe. Het is milieuvriendelijk en veilig voor katten. Natuurlijk kattengrit absorbeert vocht en controleert geuren op een natuurlijke manier. Het kan echter duurder zijn dan andere opties en vereist mogelijk vaker vervanging.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van kattengrit

  • Geurbestrijding: Kies voor kattengrit dat effectief geuren absorbeert en neutraliseert. Dit zorgt voor een frisse omgeving en voorkomt onaangename geurtjes in huis.
  • Stofniveau: Als jij of je kat gevoelig bent voor stof, kies dan voor een kattengrit met een laag stofniveau. Dit minimaliseert het risico op ademhalingsproblemen en houdt de kattenbakruimte schoon.
  • Klontervorming: Kattengrit dat gemakkelijk klontert, vergemakkelijkt het opruimen van de kattenbak. Klonten kunnen eenvoudig worden verwijderd, waardoor de rest van het grit schoon blijft.
  • Grootte van de korrels: Sommige katten hebben voorkeur voor fijne korrels, terwijl andere de voorkeur geven aan grovere korrels. Experimenteer om te ontdekken welke korrelgrootte jouw kat het prettigst vindt.

Onderhoud en hygiëne

Om de kattenbak fris en schoon te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Verwijder dagelijks de klonten en ontlasting uit het kattengrit en vervang indien nodig een deel of het gehele kattengrit. Het is belangrijk om de kattenbak regelmatig volledig schoon te maken en het grit volledig te vervangen om een gezonde omgeving voor je kat te behouden.

Geur

Als je ooit een badkamer bent binnengelopen en snel naar buiten bent gegaan vanwege de geur, kan je harige vriend zich verhouden. Je huisdier zal erg snel zijn kattenbak vermijden als deze niet goed schoon is. Zorg er dus voor dat deze elke dag wordt schoongemaakt. Dit geldt vooral als je meerdere katers hebt. Let wel goed op dat je harige vriend zijn bak ook kan afwijzen als het te sterk geparfumeerd is. Zorg voor een goed evenwicht met onze geurverdrijvers.

Uitzonderingen

Heb je een zachte, niet-aanstootgevende, stofvrije kattenbakvulling gekocht en je harige vriend gebruikt je wasgoed nog steeds als zijn kattenbak? Geef de hoop dan niet op. Soms is er gewoon niets te zeggen met deze wezens. Bij deze uitzondering wordt er aangeraden om lokstof voor kattenbakvullingen te proberen. Het dwingt je harige vriend als het ware om in de box te gaan. Je kan het proberen en bekijken of het een verschil maakt.

Zelfs de meest ingespeelde kattenliefhebbers zullen wanhopig worden als hun harige vriend weigert de bak te gebruiken. Lees ons artikel over het trainen van katten om je harige vriend te leren om een toilet te gebruiken.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur