Kattengrit

Sorteer op
Kattengrit voor de kattenbak.

Waarom kattengrit belangrijk is

Veel mensen vragen zich af waarom kattengrit zo belangrijk is. Het is toch maar zand waarin ze naar de badkamer gaan? Helaas is het niet zo makkelijk allemaal. Katers zijn bijzonder als het gaat over kattengrit. Soms is de omgeving zo onaangenaam voor je harige vriend dat ze liever ergens anders heen gaan (bijvoorbeeld je planten of meubels). Laten we eens kijken waarom kattenbakvulling belangrijk is voor je kat en voor jou.

Textuur

Een groot probleem voor katers is de textuur van het grit. Als een kattenbakvulling te ruw is of de korrels te groot zijn kan je kleine vriend het afwijzen omdat het niet lekker aanvoelt onder zijn pootjes. Onthoud goed dat katers graag graven in hun grit voor en nadat ze gaan. En als het zand te hard is, zullen ze het afwijzen ten gunste van iets anders (zoals je favoriete deken bijvoorbeeld).

Geur

Als je ooit een badkamer bent binnengelopen en snel naar buiten bent gegaan vanwege de geur, kan je harige vriend zich verhouden. Je huisdier zal erg snel zijn kattenbak vermijden als deze niet goed schoon is. Zorg er dus voor dat deze elke dag wordt schoongemaakt. Dit geldt vooral als je meerdere katers hebt. Let wel goed op dat je harige vriend zijn bak ook kan afwijzen als het te sterk geparfumeerd is. Zorg voor een goed evenwicht met onze geurverdrijvers.

Stof

Stof dat vrijkomt van klei grit is een groot probleem voor je harige vriend en het kan een probleem voor jezelf zijn. Jij en je kater kunnen namelijk lijden aan astma. Weet je dat je huisdier aan astma lijdt? Stop dan zeker met het gebruiken van stoffige kattengrit. Je wilt namelijk niet het probleem verergeren. In sommige gevallen kan het ook astma veroorzaken, en dus niet alleen erger maken. En ook als jij of iemand anders in je huis lijdt aan astma, COPD, allergieën of andere ademhalingsproblemen, vermijd dan klei-strooisel en gebruik iets anders.

Uitzonderingen

Heb je een zachte, niet-aanstootgevende, stofvrije kattenbakvulling gekocht en je harige vriend gebruikt je wasgoed nog steeds als zijn kattenbak? Geef de hoop dan niet op. Soms is er gewoon niets te zeggen met deze wezens. Bij deze uitzondering wordt er aangeraden om lokstof voor kattenbakvullingen te proberen. Het dwingt je harige vriend als het ware om in de box te gaan. Je kan het proberen en bekijken of het een verschil maakt.

Zelfs de meest ingespeelde kattenliefhebbers zullen wanhopig worden als hun harige vriend weigert de bak te gebruiken. Lees ons artikel over het trainen van katten om je harige vriend te leren om een toilet te gebruiken.

Ben je meerdere keren van bak en locatie gewisseld en heb je zijn gedragsproblemen verholpen? Dan wordt het aangeraden om contact op te nemen met je dierenarts.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur