Koelmat hond

Sorteer op
Koelmat hond die 24/7 uit zichzelf koelt.

Koelmat hond zorgt voor constante verkoeling van jouw viervoeter.

Zoals bij de meeste baasjes bekend is raken honden hun warmte kwijt op en andere manier dan de mens. Jouw viervoeter zweet namelijk niet over zijn gehele lichaam (zoals mensen), maar alleen bij zijn/haar voetzooltjes. Honden doelen af door te hijgen, als het warm is hoor je je trouwe vriend dus ook meer hijgen. Tijdens de warme dagen heeft  jouw trouwe vriend dus ook meer behoefte aan verkoeling, een koelmat zorgt voor directe verkoeling bij jouw viervoeter. De mat wordt automatisch geactiveerd door druk als jouw trouwe vriend erop gaat liggen. Het koelt tot 10-15 graden onder de omgevingstemperatuur.

Hoe werkt een koelmat

Het handige aan de koelmat is dat het 24/7 uit zichzelf koelt en jij als baasje er dus weinig werk van. Zoals hierboven verteld koelt de mat tot 10 tot 15 graden onder de omgevingstemperatuur.  Bij constant gebruik van jouw viervoeter neemt het effect echter wel af na 3 á 4 uur tijd. Gelukkig is de mat na ongeveer 30 seconde weer 100% klaar voor gebruik. Als jouw hond op de mat gaat liggen wordt de verkoeling automatisch geactiveerd door de druk. Gelukkig is de mat niet ijskoud. De mat kan ook makkelijk gebruikt worden in de auto. Jouw viervoeter zal de mat niet snel kapot maken, de gel is niet echt aantrekkelijk voor hem, het bestaat uit een veilige non-toxische gel. Wij raden aan om het matje niet te wassen in de wasmachine, maar gewon met een doek en een sopje schoon te maken.

Verschillende maten voor de koelmat

  • Maat S: 40 x 30 cm.
  • Maat M: 50 x 40 cm.
  • Maat L 90 x 60 cm.
  • Maat XL 120 x 75 cm.

Tips voor het gebruik van koelmat hond

Meestal gaat jouw trouwe vriend niet gelijk op de koelmat liggen, hij/zij moet hier aan wennen. Ze moeten de werking van het matje eerst ontdekken. Wanneer er een warme dag is en jouw hond heeft het matje ontdekt zal hij er zeker gebruik van maken. Tip: leg de koelmat niet met je hond in de bench, je moet hem niet verplichten om er constant gebruik van te maken.

 

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur