Hondentrap

Ben je opzoek naar een geschikte hondentrap? Wij hebben een mooi assortiment waar je zeker een trap voor je viervoeter zult vinden.

  Flamingo trap easy step beige

  89,99

  Flamingo trap easy step grijs

  89,99

  Flamingo trap easy step grijs

  48,99

  Trixie trap in hoogte verstelbaar wit

  84,99

  Trixie trap lichtgrijs

  34,99

Heb je een oudere viervoeter met artritis of een hond die andere mobiliteitsproblemen heeft? Dan is een hondentrap misschien ideaal. Het kan soms het leven van sommige kleine honden of rassen met korte poten en lange lichamen (bijvoorbeeld teckels en corgi’s) gemakkelijker maken. Je geliefde harige vriend zou niet moeten worstelen om op de bank of het bed te komen. Afhankelijk van de grootte van je huisdier kan het moeilijk zijn om hem constant op te tillen en te dragen. Gelukkig hebben wij hondentrappen in ons assortiment voor elke hond en elke locatie.

Heb ik een hondentrap nodig?

Trappen zijn een goede keuze voor honden die de behendigheid en balans hebben om standaard huishoudelijke trappen te gebruiken. Velen trappen zijn draagbaar en kunnen van de bank naar het bed of de auto worden verplaatst. Volgens vele gebruikers nemen ze vaak ook minder vloeroppervlak in beslag dan opritten.

Heeft je harige vriend moeite met het bewegen op trappen terwijl je op één niveau woont en is hij niet gewend om trappen te beklimmen? Overweeg dan een hondenhelling. Je wilt een hondenhelling met een lichte helling die hoog genoeg is om bij meubels of je auto te komen.

Hoe kies ik de juiste hondentrap?

Kijk goed naar de hoogte van elke trede. Het moet vergelijkbaar zijn met die van reguliere binnen- en buitentrappen. Het is gemakkelijker voor honden om diepe stappen te manoeuvreren, dus zoek naar producten met een stapdiepte van 25 centimeter tot 30 centimeter. Zorg er ook voor dat de trap een antislip oppervlak heeft. Je harige vriend moet het oppervlak kunnen vastgrijpen zodat hij niet wegglijdt. En als laatste is het belangrijk dat de trap hoog genoeg is voor de dingen waarvoor je het wilt gebruiken en het moet het gewicht van je viervoeter aankunnen.

Waar moet je op letten?

Zorg ervoor dat net als bij trappen, de oprit hoog genoeg is zodat je viervoeter op meubels of in de auto kan komen. Is ruimte een probleem? Kies dan een lichtgewicht oprit of een opvouwbare trap. Hierdoor wordt opbergen erg gemakkelijk. De oprit moet een antislip oppervlak hebben zodat je harige vriend er makkelijk op kan lopen. Of je nou kiest voor een trap of voor een helling, het kan zijn dat je je viervoeter moet leren deze te gebruiken. Hiervoor kan je gebruik maken van positieve bekrachtigingen en beloningen om hem te trainen. Het doel hierbij is om je huisdier zelfverzekerd te laten voelen op dit nieuwe apparaat (zo zelfverzekerd dat hij het zelfs zal gebruiken als je er niet bent.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl