Waarom is een krabpaal onmisbaar voor jouw kat (en voor jou)

Waarom is een krabpaal onmisbaar voor jouw kat (en voor jou)

Katten zijn gezellig en hartstikke leuk! Maar als katteneigenaar ken je het volgende probleem vast ook: je kat krabt aan je bank, muur of meubels. Dat is natuurlijk niet fijn. Maar er is gelukkig wél een oplossing: een krabpaal neerzetten!

Waarom een krabpaal onmisbaar is in huis

Een krabpaal in huis neerzetten is heel belangrijk als je een of meer katten hebt. Want dat krabben doen katten niet zomaar – het hoort bij hun natuurlijke kattengedrag. Katten krabben dus niet om je te pesten. Nee, ze krabben omdat ze zich er beter van gaan voelen. Door ergens aan te krabben verzorgen katten hun nagels, markeren ze hun territorium (heel belangrijk!) en ze worden er relaxed en blij van.

Zo voorkom je dat je kat aan je bank, muur of behang krabt

Heb je nog geen krabpaal in huis en wil je voorkomen dat je kat aan je meubels of je behang krabt? Dan is het de hoogste tijd om een goede krabpaal voor je kat te kopen. Want daarmee voorkom je veel schade in huis. Maar waar moet je op letten als je een krabpaal koopt? Hier vind je 5 tips:

1. Kies altijd voor een stabiele krabpaal die lang meegaat.
2. Koop een krabpaal die bij het karakter van je kat past.
3. Is je kat wat ouder? Dan is een krabpaal met een trapje ideaal.
4. Heb je meer dan één kat? Kies dan voor een grote krabpaal.
5. En ga voor een hoge krabpaal als je kat angstig is.

Zo voorkom je dat je kat aan je bank krabt

We vertelden net dat krabben bij het natuurlijke gedrag van katten hoort. En dat – als je jouw kat blij wilt maken en je jouw meubels heel wilt houden – een krabpaal onmisbaar is in huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je kat niet meer aan je meubels krabt? Dan moet je eerst dit weten: waarom krabben katten aan een krabpaal? Het antwoord daarop is simpel want de krabstammen van een krabpaal zijn lang genoeg voor je kat om aan te krabben. En het sisaltouw op de krabstammen van een krabpaal voelt heel prettig aan voor katten. Zeker als het verlijmd is, want dan kan je kat zich er helemaal op uitleven.

Zet je een krabpaal in huis neer? Dan zal je kat daar liever aan krabben dan aan iets anders. Maar let op! Zet de krabpaal wel op de goede plek!

Wat is een goede plek voor een krabpaal?

Als je wilt dat je kat alleen nog maar aan de krabpaal in huis krabt en niet meer aan je meubels, dan moet je de krabpaal wel op een goede plek neerzetten. En die plek bepaal je zo:

Zet de krabpaal vlak bij de favoriete krabplek van je kat

Kijk goed naar waar je kat het vaakst krabt, want katten krabben op een paar vaste plekken in huis. Krabt je kat vaak aan dezelfde leuning van je bank? Zet daar dan een krabpaal voor neer. En verplaatst die elke week een stukje verder weg totdat de krabpaal op een plek staat waar jij ook blij van wordt.

Zet de krabpaal op een rustige plek waar je kat goed bij kan

Katten houden er namelijk van om te krabben op plaatsen waar zich op hun gemak en veilig voelen. En het is natuurlijk ook belangrijk dat je kat er altijd goed bij kan komen.

Plaats de krabpaal bij een ingang of doorgang

Als je kat al een tijdje bij je woont, dan weet je precies wat zijn looproutes zijn. En dan heb je vast ook ontdekt dat je kat vaak aan dingen krabt die langs die looproute staan. Zet daar dus een krabpaal neer. En zet er ook eentje vlak bij het kattenluik of de deur waar je kat dagelijks naar binnen komt. Katten krabben daar namelijk graag!

Zet een krabpaal in de buurt van hun slaapplek neer

Katten vinden het heerlijk om zich uit te strekken na een tukje en krabben dan dus graag. Plaats daarom altijd een krabpaal in de buurt van de favoriete slaapplek van je kat. Dan kan hij meteen krabben als hij wakker wordt.

Op een plek met veel beweegruimte

Katten krabben niet alleen graag aan hun krabpaal, ze klimmen en spelen er ook graag in. Zorg er daarom voor dat de krabpaal stabiel is en dat die vrij staat – dan vermaakt jouw kat zich er het best mee!

Conclusie: een krabpaal in huis is onmisbaar!

Een krabpaal (of meerdere krabpalen) in huis neerzetten is superbelangrijk. Voor je kat om gelukkig te zijn, maar ook voor jou. Want je meubels, behang en gordijnen gaan niet meer stuk. En daarbij is het natuurlijk heerlijk te zien dat je kat blij en gelukkig is! Dus we hopen dat je jouw huistijger straks trakteert op een (extra) krabpaal. En dat je een krabpaal van goede kwaliteit koopt.

Kies ook voor kattenbakvulling van goede kwaliteit

Over kwaliteit en blije katten gesproken – wist je dat een kat een schoon en fris toilet heel belangrijk vindt? Dus als je jouw kat nóg blijer wilt maken, dan kies je vanaf nu ook voor kattenbakvulling van echt goede kwaliteit. Kattenbakvulling van bentoniet is onze favoriet, want die is klontvormend, absorbeert de meest vieze geurtjes en maakt het je heel makkelijk om de kattenbak schoon te maken.

Zo, je weet nu hoe je ervoor zorgt dat je kat niet meer aan je bank, stoelen, behang, muur en gordijnen krabt. Heel simpel door een goede krabpaal in huis te halen. En je weet nu ook hoe blij je hem maakt met goede kattenbakvulling en een fris toilet!

 

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur