Is chocolade giftig voor honden?

Is chocolade giftig voor honden?

Voor veel mensen is het wellicht wel het lekkerste snoep wat er bestaat, chocolade! Deze heerlijke lekkernij is dan voor mensen een niet te missen verleiding maar voor dieren is het niet zo goed. Voor jouw beestje is dit product namelijk zwaar giftig!

Wat maakt chocolade giftig voor honden

Chocolade is onder andere gemaakt van cacaobonen. Een heerlijke smaak en mooie donkere kleur maar ook de stof theobromine. Deze stof is zeer giftig voor je vriendje en zelf in dodelijk bij een hoge dosering. Niet in alle varianten zit evenveel theobromine. Pure of echte bakkersvariant heeft er meer van dan bijvoorbeeld witte choco

Hoe herken is of mijn dier choco gegeten heeft

Je zult niet direct melken dat je hond chocolade heeft gegeten. De symptomen treden namelijk vaak pas na enkele uren op. Je dier wordt dan onrustig en nerveus. Andere symptomen zijn diarree, braken, hoge hartslag en een versnelde ademhaling en zelf stuiptrekkingen. Indien er veel gegeten is kan het zelf zijn dat je hond hieraan kan overlijden. Het lichaamsgewicht van je hond is afhankelijk voor de hoeveelheid die sterfte tot gevolg heeft. Voor een kleine hond kan 20 gram al dodelijk zijn.

Wanneer naar de dierenarts

Indien je beestje een kleine stukje heeft gehad en van redelijk formaat is dan hoef je je niet direct in paniek te raken. Bij twijfel adviseren we je altijd contact op te nemen met je dierenarts. Indien je zeker weet dat je dier veel gegeten heeft is het noodzakelijk direct je dierenarts te bellen. Je zal dan met spoed langs moeten komen voor een behandeling. Er is geen tegengif maar de behandeling is gebaseerd op het verhinderen van de opname.

Chocolade is dus zeker gevaarlijk voor je hond en je dient hier goed rekening mee te houden. Leer ook kinderen dat het geven van choco niet gezond is. Ruim het verder op in de kastjes boven het aanrecht en niet eronder!a

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur