Snuffelmat hond

Sorteer op
Een snuffelmat voor honden is een uitdagend interactief speelgoed dat de natuurlijke instincten van je hond stimuleert en verveling tegengaat. Het is een leuke manier om je hond mentaal te stimuleren en te vermaken. De mat is voorzien van verschillende lagen en verstopplekken waarin je lekkernijen kunt verstoppen, zodat je hond op zoek moet gaan naar de beloning. De snuffelmat is geschikt voor honden van alle leeftijden en rassen, en is een geweldige manier om je hond te laten bewegen en mentaal uit te dagen.

Snuffelmat

Een snuffelmat is een hersenspel gemaakt van een rubberen gootsteenmat met fleecestroken die door de gaten van de mat zijn geknoopt. Je kunt er zelf ook één maken. Je hebt alleen een gootsteenmat nodig en fleecemateriaal. Als je wilt kun je ook een kijkje nemen in ons assortiment, wij hebben ze al klaarliggen voor je.

De mat op zichzelf ziet er erg vreemd uit. Dit komt door alle losse stukjes fleece, maar dit maakt erg weinig uit voor je harige vriend. Wat zijn interesse wekt zijn alle stukjes lekkernij of voedsel die je tussen de stukjes fleece verstopt. Het wordt aangeraden om lekkere traktaties te gebruiken met een goede geur. De geur is erg belangrijk. Dit komt doordat je viervoeter het spel nog aan het leren is. Het reukvermogen van honden is geweldig, maar een aantrekkelijke geur zal je huisdier motiveren zijn best te doen om de traktaties te vinden.

Neus

Het draait allemaal om de neus van je harige vriend. Het reukvermogen van je viervoeter is zijn belangrijkste zintuig. Honden verkennen hun wereld liever met hun reukvermogen, en daarom is het gemakkelijk om in te zien waarom ze zo dol zijn op snuffelmatten. Opzoek naar verborgen lekkernijen of voer en vervolgens opeten. In de geest van je harige vriend kan het leven niet veel beter dan dat. Snuffelt je viervoeter vaak? Dan zal dit spel ongelooflijk bevredigend voor hem zijn. Omdat we onze viervoeters vaak vragen om met ons samen te werken, vooral met betrekking tot huishoudelijke en sociale regels, is het geweldig om een spel te hebben dat je huisdier gelukkig maakt.

Lekkernijen vinden

Als je je hond aanmoedigt om de lekkernijen in de snuffelmat te vinden, gebruik dan een woord of zin die te maken heeft met “op iets jagen”. In eerste instantie zal je huisdier op jacht gaan naar lekkernijen die zijn verborgen in de snuifmat. Maar later kun je dat woord of die zin (zoals “vind het”) gebruiken om op andere dingen te zoeken. Misschien kan je je viervoeter achter je kinderen aan sturen, of misschien je kat laten vinden? Je kunt hem zelfs leren zijn speelgoed op naam te zoeken. Het concept van het vinden van die verborgen lekkernijen kan de basis vormen voor veel andere dingen (van trucs tot acties). 

Gehoorzaamheid

Een uitdrukken dat veel wordt gebruikt door hondentrainers is: “Honden herhalen acties die voor hen lonend zijn”. Aangezien jagen op lekkernijen in de snuifmat erg leuk is voor je harige vriend, kan je dit gebruiken om een gehoorzaamheidsoefening erin te verwerken. Als de snuifmat bijvoorbeeld is gevuld met lekkernijen die verborgen zijn tussen de fleecestroken, vraag dan je viervoeter om te gaan zitten en te blijven. Vervolgens kan je de mat op de grond leggen en je hond prijzen voor het blijven zitten. Nu kan je hem aanmoedigen om de lekkernijen te gaan zoeken. Je kan hetzelfde doen om hem trucjes te leren. Er zijn erg veel mogelijkheden om je harige vriend dingen te leren.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur