Apporteer hondenspeelgoed

Sorteer op
Apporteer hondenspeelgoed is niet te missen! Daarom hebben wij een groot assortiment voor je klaarstaan waaruit je kan kiezen. Vind het perfecte speeltje voor jouw viervoeter.

Waarom houden honden van apporteren?

Veel honden waaronder labradors, zijn speciaal gefokt om bepaalde items voor hun baasje op te halen. Zelfs nu betekent dat, dat veel viervoeters nog steeds deze diepgewortelde neiging hebben om achter voorwerpen aan te jagen, het in hun mond op te pakken en naar jou terug te brengen. Dit is een eigenschap die letterlijk al tienduizenden jaren onderdeel is van het hond-zijn. Vijftien duizend jaar geleden begonnen mensen voor het eerst met het domesticeren van “canis familiaris” (een gezinshond). Ze werden getraind om te helpen bij het jagen en vinden van voedsel. De viervoeters die goed waren in deze ophaalopdrachten werden uitgekozen om te fokken. Dit deden ze zodat hun vaardigheden werden doorgegeven aan hun puppy’s. Vervolgens zouden deze puppy’s in de toekomst weer hun overgeërfde vaardigheden doorgeven via hun stamboom.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat jij of je gezin je harige vriend eropuit stuurt om op voedsel te jagen zoals in het verleden, heeft je viervoeter toch een deel van de ophaalvaardigheden geërfd die door zijn voorouders zijn doorgegeven. Vergeet niet dat jagen en apporteren twee van de componenten zijn van een succesvol apporteerspel.

Apporteren zorgt voor een goed gevoel

Door de ingebouwde aanleg voor jagen en apporteren, zullen veel viervoeters waarschijnlijk snel verslaafd raken wanneer e voor het eerst kennismaken met apporteren. Dit komt doordat ze hier van nature al goed in zijn. Dus als je apporteert met je harige vriend en je merkt hoeveel die het naar zijn zin heeft, is dat omdat hij kan pronken met zijn diepgewortelde capaciteiten. Eigenlijk laat je je huisdier gewoon iets doen waar die goed in is als je gaat apporteren. Daarnaast is het een geweldige vorm van lichaamsbeweging voor je viervoeter. Net zoals bij ons zullen zijn hersenen een dosis feel-good hormoon serotonine afgeven terwijl ze zich inspannen. Hierdoor voelt je viervoeter zich goed en wordt die aangemoedigd om te blijven spelen.

Quality time 

Als je alles onderstreept, kom je uit op het feit dat apporteer hondenspeelgoed een leuke tijd biedt voor jou en je harige vriend. Genieten van langere speeltijd met hun baasje terwijl ze achter frisbees en stokken gaan jagen is echt een droom die uitkomt voor veel viervoeters. In tegenstelling tot spelletjes zoals touwtrekken of trainen, vereist apporteren minder energie van jou. Hierdoor kan je op een speelse manier met je harige vriend bezig zijn zolang je wilt en totdat die moe wordt. Het is een interactief spel dat de band tussen jou en je huisdier stimuleert en je positie als de “alpha” versterkt.

De meeste mensen hebben de neiging om te apporteren als ze in het park zijn. Dus je kunt dit leuke actieve spel combineren met een lange wandeling of met een paar trainingsoefeningen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur