Hond knuffel

Sorteer op
Een knuffel voor je hond is niet te missen! Daarom hebben wij een groot assortiment voor je klaarstaan waaruit je kan kiezen. Vind het perfecte speeltje voor jouw viervoeter.

Hondenknuffel

Een hond lijkt erg veel te houden van een knuffel. Bijna elke hondenbezitter weet welke knuffel de favoriet is van zijn harige vriend. Maar wat maakt een knuffel zo aantrekkelijk voor een hond?

Gedrag

Hoewel het veilig is om te zeggen dat bijna alle deze viervoeters gek zijn op knuffels, zijn sommige genetisch geneigd om ze leuker te vinden dan andere. Labradors en andere Retrievers vallen in deze groep. Dit komt doordat hun voorouders werden gebruikt voor het jagen en dragen van eenden. En dit zou moeten verklaren waarom ze altijd een knuffel in hun mond hebben. Ze houden er meestal van om de zachte knuffels rond te dragen en hebben niet de neiging om ze kapot te maken. Wat erg belangrijk is, is om af en toe het speelgoed goed te wassen om de ophoping van vuil en de groei van bacteriën te voorkomen. De energieke Terriërs en Shepherds staan bekend om hun passie voor apporteren en alle spellen waarbij je dingen moet achtervolgen. Dit betekent niet dat zachte knuffeldierspeelgoed geen speciale plek in hun hart heeft. Sommige viervoeters houden van knuffelspeelgoed om een andere reden. En dat is het scheuren ervan. Als het uit elkaar kan worden gescheurd is het leuk. Dit geldt vooral als het speelgoed een piepmechanisme heeft. Beide zijn gekoppeld aan de genetische drive of het instinct (om te jagen op kleinere, piepende of kwakende dieren, zoals ratten of eenden) van je harige vriend.

Lijkt je harige vriend geobsedeerd te zijn door het speeltje? En zuigt die dwangmatig eraan? Dan kan dit een teken zijn van angst of te snel worden gespeend. Je moet goed letten op de omstandigheden op het moment dat je viervoeter het actiefst voor het speeltje gaat. Doet hij dit wanneer hij is omringd door andere viervoeters of bij een hard geluid dat voor stress kan zorgen? Of zuigt die aan zijn knuffel wanneer je thuiskomt. Er is dan een mogelijkheid dat dit een teken kan zijn van verlatingsangst.

Gedrag aanmoedigen

Help het zuigen op een speeltje je harige vriend te kalmeren? En is het niet oncontroleerbaar? Dan kun je hem van tijd tot tijd laten genieten van dit gedrag, maar moedig dit niet aan. Laat je het gedrag toe? Zorg er dan voor dat het speeltje hondvriendelijk is. Dit betekent dat het materiaal geen tandvleesirritaties mag veroorzaken en geen kleine elementen mag bevatten waar je harige vriend in zou kunnen stikken. Het is altijd het beste om speelgoed te kopen dat speciaal is ontworpen voor deze viervoeters (speelgoed met een specifiek doel zou nog beter zijn). Maakt je harige vriend alles kapot? Dan is een speeltje met veel weerstand een goede oplossing. Speeltjes van het merk Kong bijvoorbeeld. Piepende speeltjes zijn ideaal voor viervoeters die geluid nodig hebben om hun aandacht langer vast te houden. Een tennisbal zou perfect zijn voor een energieke viervoeter.

Als je harige vriend obsessief of dwangmatig wordt over zijn knuffeldier, probeer het dan te vervangen door iets anders en zorg voor afleiding. Laat je vriend niet los en heeft hij zijn speeltje per se nodig? Dan wordt een hondentrainer of een dierenarts aanbevolen, en soms wordt er dan een speciale spray voorgeschreven.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur