Kattenluik

Opzoek naar een kattenluik? Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan!
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kattenluik

De meeste katers kunnen worden getraind om een kattenluik te gebruiken. Maar bij sommige kittens gaat het veel gemakkelijker dan bij andere. Als je harige vriend moeite heeft met het gebruiken van een kattenluik dan kunnen wij je hierbij helpen.

Kattendeuren zijn een geweldige aanvulling op elk huis met een avontuurlijk huisdier. Als je je harige vriend toegang wilt geven tot een veilige achtertuin, is een kattendeur de beste manier om hem vrijheid en ruimte te geven. Bovendien kunnen kattenluiken overal worden geïnstalleerd. Denk hierbij aan deuren, muren, ramen en zelfs glazen schuifdeuren. Voor elk huishouden zijn er genoeg mogelijkheden.

Je kat leren gebruik maken van een kattenluik

Veel eigenaren van huisdieren installeren een kattendeur zonder te beseffen dat hun viervoeter het misschien nog nooit heeft gezien. Er zijn veel manieren die je kunt gebruiken tijdens de training met je kater om hem te helpen verliefd te worden op hun luik.

Nieuwe kattenluik introduceren

Verandering is altijd moeilijk, dus deze tip is perfect om een grote verandering minder belastend te maken voor je harige vriend. Voordat je de kattendeur installeert, moet je je viervoeter de kans geven kennis te maken met hun nieuwe deur. Dit kan je doen door een paar dagen voor de installatie de deur uit de doos te halen. En laat het vervolgens ergens achter waar je viervoeter het gaat opmerken. Nu kan je harige vriend de tijd nemen om hun nieuwe deur te onderzoeken. Heb je een elektronisch luik met een microchip? Dan kan je terwijl je harige vriend bezig is met onderzoeken deze tijd besteden aan het registreren van de microchip in het systeem van de deur.

Geur

Als je de deur hebt geïnstalleerd, kan het moeilijker zijn om je harige vriend voldoende tijd te geven om aan de nieuwe deur te wennen. Een van de snelste manieren om je viervoeter te laten weten dat iets van hem is, is door hun geur toe te voegen. Probeer je harige vriend in een handdoek te wrijven en veeg de handdoek dan over de deur. De geur van je viervoeter wordt overgedragen naar het luik en je kater kan het dan markeren als een deel van zijn territorium.

Laat het luik open

Als je je harige vriend aan het trainen bent is het misschien het beste om eerst het luik voor hem open te laten. Hierdoor kan hij wennen aan het idee dat er een gat in je deur, muur of raam zit waar die doorheen kan. Deze tip werkt ook voor huisdierhouders met ondoorzichtige of magnetische flappen. Katers kunnen gemakkelijker door doorzichtige flappen komen. Dit komt doordat ze kunnen zien waar ze heen gaan. Dus je viervoeter trainen om door een open gat te gaan is de eerste stap voordat je hem traint om door een stevig blok te duwen.

Voeg een kattenspeeltje, snoepje of kruid toe

Soms doet een beetje extra motivatie wonderen om je harige vriend te helpen door de deur te komen. Ga met de klep open of gesloten aan de andere kant van de deur staan met hun favoriete snack of speeltje. Probeer ze erdoorheen te lokken en beloon ze vervolgens bij elk succes. Kattenkruiden kunnen hier wonderen verrichten. Bepaalde kruiden hebben verleidelijke geuren waar katers dol op zijn. Denk hierbij aan kattengember, salie, valeriaan en natuurlijk kattenkruid. Je kan je harige vriend proberen door de kattendeur te lokken met zijn favoriete kruid en hem vervolgens te belonen bij succes.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur