Puppyren

Sorteer op
Een leuke nieuwe pup vol met energie die heel veel aandacht nodig heeft kan weleens wat stoute dingen gaan doen. Om dit te voorkomen is een puppyren ideaal. Het is een veilige plaats voor de pup waar die veel kan rondneuzen en zijn energie kwijt kan. Dit kan zowel jou als de pup rust geven.

Puppyren

Voel je niet schuldig om een hond in een bench op ren te zetten. Een afgesloten ruimte of eigen puppyren brengt jouw hond namelijk rust om te ontspannen. Jouw hond zal zelfs zelf deze plek opzoeken omdat ze instinctief op zoek zijn naar een plekje waar ze zich kunnen beschermen. Het is daarom niet gek dat dierenartsen en hondenfokkers aanraden om vanaf jonge leeftijd te starten met het trainen van je hond voor het gebruik van een ren. Ook helpt het bij het zindelijk worden. Jouw hond wil namelijk niet graag in een vieze bench zitten zal daarom zijn blaas vast houden. Natuurlijk kan het zo zijn dat je op dit moment geen noodzaak hebt om je dier in een puppyren te plaatsen. Toch is dan alsnog het advies om de training wel te starten, je weet immers nooit of het in de toekomst wel handig kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer je toch vaker van huis bent.

Een puppyren maakt het leven net wat gemakkelijker

Wanneer je vriendje niet gewend is om in een puppyren te zitten is het een enge ervaring. Daarom is het verstandig om deze stress bij je hond te voorkomen en tijdige te beginnen met het gebruik. Je wilt niet dat er onverwachts toch een moment ontstaat waarbij een ren handig is en je hond hier niet goed op reageert. Denk na een operatie wanneer rust en ontspanning juist extra van belang is. Op dat moment wil je niet dat je huisdier negatief reageert op de ren en zich hiermee misschien wel verwond.

Voor honden die af en toe even een pauze nodig hebben is het ook handig om ze een eigen plek te geven in de puppyren. Het is hun eigen plek waar ze rustig kunnen worden. Dit helpt ook bij het omgaan van spannende momenten zoals met vuurwerk, bouwwerkzaamheden of onweer. Wanneer je een autorit wilt maken met je hond is het tevens verstandig gebruik te maken van een ren. Dit maakt de rit of vakantie aangenamer voor zowel het dier maar ook jou als baasje.

Een ren is voor alle leeftijden honden

Natuurlijk is een puppyren geschikt voor een nieuwsgierige puppy die af en toe even veilig in afzondering moet zitten als er geen toezicht is. Het kan dus ook de puppy helpen met zindelijk worden omdat ze de ren niet willen bevuilen.  Voor oudere dieren kan het juist de perfecte plek zijn om even te rusten en een dutje te doen. Het biedt de oudere hond een veilige haven ook wanneer er veel onrustige kinderen om hem heen zijn. Een ren is daarom dus niet enkel geschikt voor jongere dieren maar zeker ook voor de oudjes!

Een puppyren buiten opzetten

Lekker buiten spelen dat is natuurlijk heerlijk maar je wilt niet dat je hondje ontsnapt en wellicht verdwaalt. Een puppyren voor buiten is wat je nodig hebt. Zo zorg je ervoor dat er een hekje om je vriendje heen is. Zelf kom je er gemakkelijk bij door er overheen te stappen of het deurtje te gebruiken. Dat kan de hond natuurlijk niet en zo kan hij wel vrij buiten spelen zonder te verdwalen. Dit voorkomt dat je hem aan de lijn moet houden hij kan dus lekker vrij spelen. Wel zo handig, anders loop je er de gehele tijd achteraan! Een puppyren buiten gebruiken doe je door de verschillende metalen onderdelen in elkaar te zetten op in een rondje te plaatsen. De constructie is zo gemaakt dat hij daarna vanzelf blijft staan…. Tenzij jouw hond inmiddels groot is gegroeid en er met zijn volledige gewicht tegenaan springt. Kijk dus altijd goed naar de maten want het moet wel passen met jouw dier.

Puppyren met dak

Een puppyren met dak is een handige en veilige manier om je puppy buiten te laten spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hij ontsnapt of in gevaar komt. Het dak beschermt je puppy tegen de zon, wind en regen en zorgt ervoor dat hij veilig en comfortabel kan spelen.

De puppyren binnen gebruiken

Een puppyren die je binnen kan gebruiken is meer een bench maar dan wat gemakkelijker in gebruik. Je zet hem snel op om te voorkomen dat jouw nieuwsgierige vriendje alle hoeken van de kamer gaat onderzoeken en ondertussen alles overhoop haalt. Je kan dus even naar boven gaan. Ook gebruikt jouw puppy de ren om lekker een dutje te doen.

Welke ren is voor jou het beste?

Natuurlijk is grootte van je dier een belangrijk punt. Kijk goed naar de afmetingen en meet je hondje op. Hou er wel rekening mee dat hij snel kan groeien, koop dus eerder een te grote versie dan te klein. Natuurlijk komt hij vaak wel in je kamer of ergens anders in het zicht te staan dus maken de looks ook uit. We hebben verschillende modellen en daarmee voor elke stijl een optie. Mocht je willen overleggen of heb je andere vragen stuur ons gerust een berichtje en we denken met je mee.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur