Vis

Het blij houden van je kleine vriend is een belangrijk onderdeel van het verrijken van zijn leven. Aquarium artikelen kunnen je hier goed bij helpen. Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan waar je veel verschillende soorten aquarium artikelen voor je vissen kunt vinden.

  2 siliconenbloemen met rots en schelp

  15,25

  3 siliconenbloemen met rots en schelp

  20,95

  Adm 16 leds aquarium verlichting bruin

  73,90

  Adm 16 leds aquarium verlichting rood

  73,90

  Adm 16 leds aquarium verlichting zwart

  73,90

  Adm adapter 24 volt 1 ampere

  34,50

  Adm adapter 24 volt 1,5 ampere

  45,95

  Adm adapter 24 volt 2 ampere

  51,95

  Adm adapter 24 volt 2,5 ampere

  63,95

  Adm adapter 24 volt 3,75 ampere

  115,-

  Adm advance led lamp 60

  74,95

  Adm aluminium balk t5 zonder lampen

  185,-

  Adm aluminium balk t5 zonder lampen

  275,-

  Adm aquacubic aquarium met filter zwart/rood

  121,-

  Adm aquatlantis easy led tropisch

  397,-

  Adm aquatlantis easy led tropisch

  209,-

  Adm circulatiepomp easyflux

  28,50

  Adm easy led control 2 plus

  103,-

  Aqua della algenmagneet blauw / zwart

  22,95

  Aqua-della glamour steen antiek roze

  9,45

Een vis als huisdier

Voeding en voer 

Een vis moet benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen en dit kan door een gezonde voeding. Vissen vallen over het algemeen in drie categorieën:

 • Carnivoor
 • Herbivoor
 • Alleseter

Veel mensen kunnen van hun dieet een levensstijlkeuze maken, bijvoorbeeld door geen vlees of dierlijke producten te eten. Maar een vis heeft geen keuzen. Dit komt doordat bepaalde soorten specifieke voedingstoffen binnen moeten krijgen. De een heeft vlees nodig en de ander niet. Dit wordt grotendeel bepaald door de omgeving waarin ze zwemmen. Maar ook specifieke kenmerken spelen een rol zoals hun mond, tanden en spijsverteringskanaal.

Gelukkig hebben wij een breed assortiment voor je klaarstaan met verschillende soorten visvoer. Ook hebben we algenwafeltjes die je kan aanbieden als aanvulling op het dieet van je vis. Daarnaast hebben we ook vlokkenvoer dat speciaal is ontwikkeld voor herbivoren (herbivoren lijden vaak in aquaria).

Aquarium

Beschouw je vissen als huisdieren? Dan zal je er zeker mee eens zijn dat ook zij de beste zorg en aandacht verdienen die je kunt bieden. Je kleine vrienden vertrouwen erop dat jij hun omgeving schoon en gezond houdt. In de natuur zullen rivieren, meren en oceanen op natuurlijke wijze gezuiverd en gefilterd worden. Helaas zal dit niet automatisch gaan bij je aquarium. Om je tank gezond en schoon te houden moet je als huisdierhouder een klein handje bijdragen. Het enige wat je moet doen is het water verversen, het grindbed reinigen en je moet voor de juiste filtratie zorgen. Ik hoop dat het niet veel klinkt, want het kost uiteindelijk maar 30 minuten per week. Dat heb je wel over toch, voor je kleine vrienden? Gelukkig kunnen wij je hier goed bij helpen. We hebben een categorie voor je klaar staan met allemaal aquarium schoonmaak spullen. Ook hebben we artikelen die je kunnen helpen met het verzorgen van het water en de planten in de tank.

Decoratie tips

Voordat je je glazen bak gaat decoreren is het erg handig als je iets in gedachten hebt. Je hoeft natuurlijk niet alle details te hebben, maar je moet wel een idee hebben wat voor soort thema/look je wilt creëren. Er zijn erg veel opties, je kunt denken aan een natuurlijke look of misschien een ouderwetse of moderne thema. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de vorm en grootte van de glazen bak als het gaat om decoreren. Het is handig als je decoratie evenredig is met de grootte van je tank.

Is je glazenbak halfvol? Dan zijn waterplanten (levend of kunstmatig), decoratieve stenen of ornamenten leuke opties. Voordat je decoraties toevoegt aan je glazen bak is het belangrijk om de objecten eerst grondig te spoelen. Bij het plaatsen van plantjes hebben wij ook een tip. Plaats de grotere planten aan de achterkant van de tank en de kleinere aan de voorkant. Dit zorgt voor een open zwemgedeelte.

Wat je misschien kan overwegen is om een soort van achtergrond voor je tank te maken/kiezen. Dit kan een leuke poster, plaatje of gewoon een kleur zijn. De voordelen hiervan zijn dat het helpt bij het verbergen van de uitrusting die je achter je tank hebt, en het houdt al het andere op de achtergrond verborgen voor je zicht. Daarnaast maakt een achtergrond vaak het verschil tussen een professionele uitstraling en een amateuristische uitstraling.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl