Reptielen

Het blij houden van je geschubde vriend is een belangrijk onderdeel van het verrijken van zijn leven. Artikelen voor reptielen kunnen hier goed bij helpen. Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan waar je veel verschillende soorten reptiel artikelen voor je geschubde vriend kunt vinden.

  Beaphar multi-vit reptiel

  6,75

  Jbl schildpadvoer

  6,9938,50

  Komodo aspen bodembedekking

  10,75

  Komodo aspen bodembedekking

  5,99

  Komodo baardagaam bloemenmix

  6,99

  Komodo black dome clamp lamp fixture

  41,75

  Komodo black dome clamp lamp fixture

  33,99

  Komodo borneo hangende varen

  12,99

  Komodo boston varen

  12,49

  Komodo broadleaf canopy

  20,49

  Komodo caco zand caramel

  15,75

  Komodo caco zand groen

  15,75

  Komodo caco zand paars

  15,75

  Komodo caco zand terracotta

  15,75

  Komodo caco zand turquoise

  15,75

  Komodo caco zand wit

  15,75

  Komodo caco zand zwart

  15,75

  Komodo coconut den

  2,99

  Komodo compact lamp uvb 10,0 es

  35,99

  Komodo croton plant

  7,75

Reptiel artikelen

Voeding

Een uitgebalanceerde voeding met de juiste vitamines en mineralen is erg belangrijk om je geschubde vriend gezond te houden. Het is een essentieel voor de algehele gezond en welzijn van je huisdier. Bijvoorbeeld schildpadden afhankelijk van de soorten kunnen herbivoren, carnivoren of alleseters zijn. Dus het type voedsel is hierbij erg belangrijk. Elke soort heeft weer andere voedingsmiddelen nodig. Neem een kijkje in ons assortiment voor verschillende soorten schildpaddenvoer. Dit voer is samengesteld voor verschillende soorten schildpadden. Het is uitgebalanceerd met de juiste vitamines en mineralen om je huisdier gezond en fit te houden. Vers voedsel is ook erg populair bij schilpadden, raadpleeg je dierenarts voor informatie over vers voedsel.

Terrarium

Wil je graag een reptiel als huisdier of misschien zelfs een vogelspin? Dan is een terrarium een must have! Een terrarium is een soort van tank die is ontworpen om kleine planten of dieren in een gecontroleerde omgeving te houden. Je kan het eigenlijk zien als een klein stuk land van een natuurlijk gebied in je eigen huis. Wil je alvast een terrarium kopen? Let er dan wel goed op dat er onwijs veel verschillende reptiel soorten zijn. En al deze soorten hebben weer hun eigen omgevingsbehoeften. Het is dus erg handig om je goed in te lezen over de specifieke reptielsoort die je graag als huisdier wilt. Met de verkregen informatie kun je de juiste tank aanschaffen voor je geschubde vriend. De volgende informatie zou erg belangrijk kunnen zijn:

 • De grootte van je huisdier
 • De benodigde warmte en licht
 • Vochtigheid
 • Veiligheid

Decoratie

Een veel voorkomende fout van reptielenhouders is dat ze denken dat de inrichting van een terrarium alleen bedoeld is voor de mens die naar de leefruimte kijkt. Er wordt namelijk gedacht dat het “decor” wordt genoemd doordat het gewoon accessoires is zonder enige functionele waarde. Hoewel terrarium decoratie je tank echter wel aantrekkelijker maakt, is dat vaak niet het primaire doel. Het bied namelijk verrijking aan je huisdier. Hiermee moedig je je huisdier aan om zijn instincten uit te leven en natuurlijk gedrag te vertonen. Daarnaast creëert terrarium decoratie meer plekken voor je geschubde vriend om zich te verstoppen. Hierdoor gaat je huisdier zich veiliger voelen in zijn glazen tank.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl