Waarom is slapen belangrijk voor je hond?

Iedereen weet dat de kracht van een goede nachtrust ervoor kan zorgen dat je je ’s ochtend volledig verfrist en vernieuwd voelt. Maar een vraag die vaak gesteld wordt is of het hetzelfde effect heeft op honden?

Mr. Animal heeft erg veel verschillende soorten hondenbedden van hoge kwaliteit. Het zal je misschien verbazen als je te horen krijgt dat het investeren in een beter bed voor je huisdier het leervermogen, het geheugen en het comfort kan verbeteren. De volgende 3 punten zijn voordelen van verbeterd slaap (ontdekt door onderzoekers) bij je harige vriend.

  • Verbeterd leren en geheugen. Misschien ben je ooit voor een examen bent gezakt omdat je de hele nacht door hebt geleerd inplaats van het bestudeerde materiaal te laten inzinken met slaap. Deze personen weten dan ook heel goed dat slaap ervoor zorgt dat je dingen die je hebt geleerd beter onthoudt. Deze voordelen kunnen ook gelden voor je huisdieren. Er is een slaaponderzoek uitgevoerd door de Hongaarse Academie van Wetenschappen. Deze toonde aan dat viervoeters die een goede nachtrust hadden na een dag vol trucs leren, de volgende ochtend nauwkeuriger op commando’s konden reageren. Als je je harige vriend traint, kan het investeren in een nieuw bed of matras het leerproces bevorderen!
  • Minder stress en pijn. Bij huisdieren speelt herstellende slaap een cruciale rol bij het herstellen van traumatische verwondingen en vermindert de pijn die gepaard gaat met artritis en gewrichtsschade als gevolg van ouderdom. Dr. Karen Becker, een Diergeneeskundig onderzoeker, raadt diegenen aan die het genezingsproces van hun harige vrienden willen bevorderen, te investeren in de hulpmiddelen die ze nodig hebben om hun huisdieren een betere nachtrust te geven.
  • Versterkt immuunsysteem. American Veterinary Medical Association ontdekte dat honden, net als mensen, melatonine afgeven. Dit is een erg belangrijk hormoon dat helpt bij het versterken van cellen in het immuunsysteem.

Bia bed fleece overtrek hondenmand grijs

64,95

Divan waterproof beige

44,95

Trixie sofa bed nero meubelbeschermer grijs

39,99

Bia bed hondenmand grijs

82,50

Verbeterd leren en geheugen

Heb je ooit geprobeerd om een oude viervoeter nieuwe trucjes te leren? Een onderzoek van de Hongaarse Academie van Wetenschappen toonde aan dat het helpen van je harige vriend om beter te slapen de sleutel tot succes kan zijn. Deze onderzoekers gebruikten EEG-scans om de hersengolven van deze viervoeters na het leren te volgen. Ze ontdekten dat een goede nachtrust na een training resulteerde in verschillende patronen hersengolven. Daaruit konden ze halen dat deze patronen hielpen bij het beter verstevigen van de informatie die deze viervoeters geleerd hadden. Dus heb je problemen met het leren van dingen aan je huisdier? Dan worden bedden die de slaap verbeteren van je harige vriend zeker aangeraden.

Tijdens het experiment werden 15 honden toegewezen aan een leerconditie of een niet leerconditie. Hersenscans lieten zien dat een goede slaap honden in de leerconditie hielpen herinneren wat ze hadden geleerd. Maar er was ook een ander effect waar ze achter kwamen. “Leren” beïnvloedde ook de slaap. Viervoeters die aan de leerconditie waren toegewezen, zagen een toename in deltakracht. Volgens onderzoekers kan dit betekenen dat leren de “diepte van slaap” verhoogt.

Minder stress en pijn

Als je ooit last hebt gehad van artritis of andere gewrichtspijn, dan weet je hoe groot het ongemak van een chronische ziekte kan zijn. Je dag doorkomen kan soms wel tien keer zo moeilijk worden. En zelfs iets makkelijks als het oppakken van een sleutel van de vloer kan al grote hoeveelheden pijn veroorzaken. Maar wist je dat je viervoeter ook last kan hebben van gewrichtspijn?

Naarmate onze harige vrienden ouder worden, zijn ze vatbaarder voor het ontwikkelen van een soort chronische pijn. Deze pijn kan het moeilijk maken voor je vriend om te rennen, springen en spelen zoals toen ze nog jong waren. Begint je viervoeter tekens te vertonen van gewrichtsschade? Dan zijn er stappen die je als huisdiereigenaar kan nemen om hem hier doorheen te helpen.

  • Beheer hun dieet. De meeste van ons hebben de neiging om wat aan te komen naarmate we ouder worden. Onze lieve huisdieren vormen daarop geen uitzondering helaas. Het meenemen van een paar extra kilo’s kan echter de gewrichten onnodig belasten. Dit kan leiden tot overdreven symptomen en pijn die gepaard gaan met artritis bij huisdieren. Raadpleeg je dierenarts als je denkt dat je viervoeter te zwaar is. Hun kunnen je helpen met het opstellen van een speciaal dieet (en lichaamsbewegingen) om je harige vriend weer in vorm te krijgen.
  • Kies therapeutische accessoires. Animal biedt online veel verschillende soorten therapeutische bedden aan voor huisdieren. Deze bedden bieden orthopedische ondersteuning aan je harige vriend. Een stevige, orthopedische hondenmand kan de druk op de gewrichten helpen verminderen door het gewicht te herverdelen. Daarnaast legt het ook minder direct gewicht op de gewrichten van je viervoeter. Als je er één hebt besteld zorg er dan voor dat je het op een droge, warme plaats plaatst. Artritispijn kan erger worden als je huisdier vaak nat of koud is.
  • Sporten en trainen. Net als mensen hebben onze harige vrienden regelmatige beweging nodig om ervoor te zorgen dat hun gewrichten zichzelf actief herstellen. Daarnaast helpt regelmatige lichaamsbeweging en een caloriearm dieet ook bij het beheersen van zijn gewicht. Als ze ouder worden kan een korte wandeling of een zwemsessie hun helpen oefenen zonder hun gewrichten of spieren zwaar te belasten.

Bia bed matras ortho ligbed zwart

97,50

Hd orthopedisch honden ligbed grijs

104,50

Trixie vitaal orthopedische kussen taupe/lichtgrijs

34,9974,99

Trixie hondenkussen vital outbag grijs

99,99149,-