Visvoer

Net zoals ons hebben vissen ook een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig staat Mr. Animal voor je klaar met een breed assortiment aan visvoer.

  Excellent goudviskorrels

  4,09

  Excellent goudvisvlokken

  2,597,49

  Excellent guppyvoer

  5,59

  Excellent rode muggenlarven

  6,75

  Excellent sluierstaartvoer

  4,098,75

  Excellent tropische vlokken

  4,098,75

  Excellent tubifex

  5,59

  Excellent voertabletten

  6,75

  Ruto blue label cichlid mix

  2,49

  Ruto blue label discusfood

  2,95

  Ruto blue label gemalen mosselen

  2,99

  Ruto blue label tropical quintet

  2,99

  Ruto marine mix

  2,49

  Ruto red label artemia

  3,29

  Ruto red label cyclops

  2,99

  Ruto red label daphnia

  2,99

  Ruto red label krill pacifica

  2,95

  Ruto red label mysis

  3,49

  Ruto red label rode muggenlarven

  2,99

  Ruto red label rotifer

  2,79

Over het algemeen vallen vissen in drie categorieën:

 • Carnivoor
 • Herbivoor
 • Alleseter

Hoewel veel mensen van hun dieet een levensstijlkeuze maken, bijvoorbeeld door geen vlees of dierlijke producten te eten, heeft een vis geen keuze. Bepaalde soorten hebben vlees nodig en andere niet. Dit wordt grotendeels bepaald door hun omgeving, maar ook door specifieke kenmerken zoals hun mond, tanden en spijsverteringskanaal.

Wat moet je je vissen voeren?

Vissen hebben eiwitten, koolhydraten, vetten en sommige mineralen en vitamines nodig. De hoeveelheid van elk voedseltype dat ze nodig hebben, hangt volledig af van de soort en of ze een vleeseter, herbivoor of alleseter zijn.

Vleeseters

Vleesetende dieren hebben een eiwitrijk dieet nodig, bestaande uit veel vlees in levende of dode vorm. Piranha’s, Cichliden, Arowana’s, Betta’s, Killifish en Pipefish zijn voorbeelden. Carnivoren hebben meestal een grotere mond met puntige tanden waardoor ze hun prooi kunnen verscheuren. Daarnaast heeft deze soort ook kortere spijsverteringskanalen en grotere magen in vergelijking met alleseters. In het wild eten ze levende soortgenoten, insecten, larven en schaaldieren. Alle vissen hebben een bepaalde hoeveelheid eiwit nodig. Het dieet van een carnivoor:

 • Moet 45% tot 70% uit eiwitten bestaan.
 • Heeft vetten nodig om het lichaam te isoleren
 • Heeft kleine hoeveelheden koolhydraten nodig om energie te leveren. Ze kunnen geen grote hoeveelheden verwerken of verteren daarom zijn de kleine hoeveelheden plantaardig materiaal die ze eten voldoende.

Herbivoren

Herbivoren consumeren alleen plantaardig materiaal. Plantaardig materiaal is moeilijker te verteren dan vlees. Het dieet van deze soort bevat grote hoeveelheden vezels die moeilijk verteerbaar zijn en daarom hebben ze een langer spijsverteringskanaal dan carnivoren. Herbivoren vissen hebben een dieet dat bestaat uit planten, algen, groenten en fruit. In tegenstelling tot een vleesetende vis hebben ze geen echte maag. In plaats daarvan breekt hun darm het voedsel af. Dit is ook een reden waarom ze vaker moeten eten. Ze kunnen voedsel malen voordat ze het inslikken door hun platte tanden. Voorbeelden van herbivoren vissen zijn doktersvissen en papegaaivissen.

Aanbevolen voedsel

Planten en algen

Een goed begin is het plaatsen van een aantal levende planten en algen in je aquarium om je vissen te voeren. Maar vertrouw niet alleen op deze twee opties.  Echte herbivoren vissen lijden vaak in aquaria. Dit komt doordat er simpelweg niet genoeg plantaardig materiaal is om ze op de juiste manier te voeden als je ze alleen levende planten en algen als opties geeft. Daarom kan je ze ook algenwafeltjes (visvoer) aanbieden als aanvulling op hun dieet of vlokkenvoer dat speciaal is ontwikkeld voor herbivoren. Neem een kijkje nemen in ons assortiment voor een breed scala aan visvoer.

Groenten en fruit

Je kunt je huisdier geblancheerde groeten voeren zoals:

 • Courgette
 • Erwten
 • Sla
 • Spinazie

Groenten zitten vol met de vitamines en mineralen die herbivoren vissen nodig hebben. Als je wilt kun je ook kleine hoeveelheden fruit aan je huisdier voeren, denk hierbij aan appels en peren.

 

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl