Terrarium decoratie

Wij hebben een groot assortiment aan decoratie voor jouw terrarium. Van planten en tunnels tot aan grind en druiventakken.

  Komodo borneo hangende varen

  12,99

  Komodo boston varen

  12,49

  Komodo broadleaf canopy

  21,99

  Komodo coconut den

  2,99

  Komodo croton plant

  8,99

  Komodo houten schuilhut

  20,25

  Komodo houten schuilhut

  9,99

  Komodo jelly pot houder

  5,49

  Komodo jungle canopy

  20,99

  Komodo philodendron plant

  6,2513,75

  Komodo plant split philodendron

  5,49

  Komodo raptor schedel

  15,49

  Komodo sumatra hanging vine

  13,49

  Komodo t-rex schedel

  14,49

  Komodo tropical vine

  16,99

  Nature first speeltunnel tropisch bruin

  6,49

  Trixie druiventakken

  59,95

  Trixie druiventakken

  99,95

  Trixie druiventakken

  149,94

  Trixie reptielen schuilplaats

  19,98

Waarom reptielen terrarium decoratie nodig hebben

Veel reptielenhouders maken vaak een grote fout. Ze denken namelijk dat de inrichting van een leefruimte alleen bedoeld is voor de mens die naar de leefruimte kijkt. Er wordt gedacht dat het “decor” wordt genoemd omdat het gewoon accessoires is zonder functionele waarde. Hoewel terrarium decoratie je tank aantrekkelijker kan maken is dat toch niet het eerste doel.

Het belangrijkste doel van het plaatsen van decor in de glazen bak is om je reptiel verrijking te bieden. Wat bedoelen we hier met verrijking? Verrijking is het gebruik van items (decor dus) om je huisdier strategisch aan te moedigen zijn instincten uit te leven en natuurlijk gedrag te vertonen.

Terrarium decoratie creëert meer plekken om te verstoppen

Hoewel verrijking vraagt om verder te gaan dan de basisbehoeften, wordt het bieden van opties in die behoeften soms een vorm van verrijking op zich. Onderdak kan een van die dingen zijn.

Reptielen zijn vrijwel overal te vinden. Maar toch is de kans groot dat je ze niet vaak ziet, zelfs niet als je naar buiten gaat met de intentie om ze te vinden. Waarom denk je? Dit komt doordat ze erg goed zijn in verstoppen, maar dan ook erg goed. De meeste reptielen geven er de voorkeur aan om het grootste deel van hun tijd te verstoppen. Dit doen ze om roofdieren te vermijden en energie te besparen. Hierdoor kunnen ze lang genoeg in leven blijven om zich voort te planten. Het beste is als het meeste van je decor plaatsen creëert waar je reptiel zich kan verstoppen. Of het nou in de schaduw van een grote plant is, onder enkele bladeren, in een holle boomstam of een plastic grot. Net als mensen doen deze geschubde wezens het het beste als ze opties hebben.

Veel reptielenhouders hebben de verkeerde indruk dat ze hun reptiel niet te veel plaatsen moeten geven om zich te verstoppen. Want ze zijn bang zijn dat ze al hun tijd gaan doorbrengen met verstoppen. Hierdoor krijgt de houder ze nooit te zien denkt die. Maar dit klopt totaal niet. Omdat ze geen plekken hebben om zich te verstoppen, voelen reptielen zich blootgesteld aan roofdieren. Hierdoor kunnen ze erg gestrest raken. Stel je iemand voor met sociale angst in het midden van een mosh-put en je zult een algemeen idee hebben van hoe ze zich voelen. Gestreste reptielen hebben een verminderde eetlust, worden gemakkelijker ziek, herstellen moeilijker van een ziekte en hebben waarschijnlijk een veel kortere levensduur dan de niet gestreste geschubde dieren. Sterven door stress is in feite een echte diagnose.

Het goede nieuws is dat als je veel verschillende plekken biedt om je te verstoppen (in plaats van slechts één of twee) de kans groter is dat je je geschubde vriend in de open lucht ziet. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van het type huisdier dat je hebt. Maar de kans is groot dat ze zich meer op hun gemak zullen voelen wanneer ze weten dat ze een verstopplek in de buurt hebben.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl