Hondenschoenen

Sorteer op
We hebben een grote collectie hondenschoenen voor je klaarstaan. Kies uit verschillende merken zoals Alcott, Boony, Trixie en meer.

Hondenschoenen

Je harige vriend zal weinig zeggen als er pijn of ongemak is tijdens het lopen, dus het is belangrijk om jezelf in te lichten over situaties die honden kunnen tegenkomen en of hondenschoenen dan geschikt zijn.

Sommige honden kunnen baat hebben bij het dragen van hondenschoenen. Als je viervoeter harige poten heeft dan kan het zo zijn dat er ijs en sneeuw tussen zijn tenen verzamelt, en dit kan voor problemen zorgen.

Schoenen voor honden moeten net als bij ons comfortabel zitten. Je wilt niet dat de schoenen gaan schuren tegen de poten van je harige vriend, of dat ze los gaan zitten terwijl je aan het wandelen bent.

Moeten honden schoenen dragen?

Erg veel hondenbezitters vragen zich af wanneer schoenen nodig zijn. Hierbij kan je gebruik maken van je eigen comfort niveau om te peilen wanneer je viervoeter schoenen nodig heeft. Ben je terughoudend om blootsvoets in het hete zand op het strand te lopen, of over een heet zwembadterras met onbeschermde voeten, dan zou dit ook voor je geliefde viervoeter moeten gelden.

Blessure of chirurgische ingreep

Als je viervoeter een wond heeft aan zijn poten of om de een of andere reden een operatie aan zijn voeten is ondergaan, is het belangrijk om de voeten van je harige vriend te bedekken voor een optimaal herstel. Schoenen helpen bij het schoonhouden van de wond tot dat deze volledig is genezen.

Ruw terrein

Als je van plan bent een wandeling te maken in de bergen of bossen hou dan rekening met scherpe rotsen, wortels, bramen, kuilen in de grond en andere gevaarlijke dingen aan de grond. Dit kan wonden veroorzaken aan de poten van je harige vriend. Beschermende schoenen worden hierbij erg aangeraden. Hondenpoten zijn namelijk onderhevig aan snijwonden, krassen, verbranding en bevriezing.

Wennen

Voor je viervoeter is het dragen van hondenschoenen wennen. Daarom is het handig als je tijdens normale gelegenheden weleens gebruik maakt van de schoenen. Het dragen van die schoenen wordt dan gemakkelijker als het tijd is om de poten van je harige vriend te beschermen tegen het weer of andere gevaren.

Oudere honden

Naarmate honden ouder worden beginnen gun poten en rug tekenen van slijtage te vertonen. Bovendien staan sommige rassen bekend om hun heupproblemen. Om extra demping en extra ondersteuning te bieden worden hondenschoenen vaak aangeraden door dierenartsen. Daarnaast kan het ook hun tenen beschermen tegen ruwe wrijving. Vooral voor oudere honden die met hun voeten slepen tijdens het lopen. De mobiliteit van je hond wordt bevorderd door stabiliteit. Dus in het kort, hondenschoenen kunnen zorgen voor een gelukkiger, gezondere oudere hond.

Winter

In de wintermaanden zijn hondenschoenen erg belangrijk. Sneeuw kan ophopen tussen de tenen van je viervoeter. En naarmate het steeds kouder wordt kan het in ijs veranderen. En dit kan weer voor snijwonden zorgen tussen de tenen van je harige vriend. Het voorkomen kan simpel door hondenschoenen aan te schaffen. Het uitglijden en glijden op ijs wordt ook verminderd door deze schoenen. Vaak worden hondenschoenen met rubberen zolen aangeraden, voor meer comfort en een goede ondersteuning.

Waar beschermen hondenschoenen honden tegen?

Het is een gevaarlijke wereld buiten, en enkele van dezelfde redenen waarom we niet op blote voeten rondlopen zijn redenen om de voeten van je viervoeter te beschermen. Tijdens een lange wandeling kan je veel dingen tegenkomen de schadelijk kunnen zijn voor de voeten van je harige vriend. We hebben een lijstje voor je opgezet waar hondenschoenen je viervoeter voor beschermen tijdens een wandeling:

 • Modder
 • Ijs
 • Sneeuw
 • Sneeuw smeltchemicaliën zoals zout
 • Hete bestrating
 • Pesticiden
 • Stekend en bijtend ongedierte zoals vuurmieren en spinnen
 • Dierlijke uitwerpselen
 • Vreemde voorwerpen zoals glas
 • Schimmel
 • Bacteriën zoals Salmonella, Leptospira, Staphylococcus en meer
 • Gifstoffen zoals antivries
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur