Hondenjas

Sorteer op
We hebben een grote collectie hondenjassen voor je klaarstaan. Kies uit verschillende merken zoals Boon, Croci, Trixie, Zolux en meer.

Hondenjas

Een hondenjas is ideaal voor wanneer je hond het snel koud heeft of als je viervoeter een dunne of kale vacht heeft. Regent het? Geen probleem. Wij hebben een groot assortiment met verschillende soorten jassen. Tijdens een regenachtige dag doe je een regenjas voor je harige vriend aan en als het koud is hebben we een winter variant.

Heeft mijn hond een winterjas nodig?

Met ongewoon koud weer in een groot deel van het land kunnen dagelijkse wandelingen met je viervoeter ongemakkelijk worden, zowel voor jezelf als voor je harige vriend. Als je nog nooit een jas voor je viervoeter hebt gebruikt moet je overwegen of die misschien bescherming tegen de kou nodig heeft.

Grote honden met dikke, dichte vachten zijn vaak goed beschermd tegen de kou. Dit geldt vooral voor noordelijke rassen zoals Siberische Huskies en Alaskan Malamutes. Maar er zijn honden die beschermd moeten worden tegen de kou.

  • Kleine kortharige rassen zoals Chihuahua’s en Franse Buldoggen kunnen niet gemakkelijk genoeg lichaamswarmte genereren en vasthouden om zichzelf warm te houden.
  • Honden die laag bij de grond zitten. Hoewel rassen zoals Pembroke Welsh Corgi’s bijvoorbeeld dikke vachten hebben, zit hun beuk laag genoeg bij de grond om tegen sneeuw en ijs te strijken.
  • Rassen die lang haar hebben maar geknipt of geschoren zijn. Poedels zijn een goed voorbeeld. Verzorging kan de natuurlijke bescherming van hun vacht veranderen.
  • Magere rassen met kort haar zoals Windhonden en Whippets hebben ook bescherming nodig tegen de kou.
  • Oudere honden. De warmteregulatie kan afnemen met de leeftijd. Zelfs viervoeters met een dikke vacht kunnen zich ongemakkelijk gaan voelen in de kou door ouderdom.

Bij welke temperatuur moet een hond een jas dragen?

Er is geen vaste regel wanneer je viervoeter een jas nodig heeft om naar buiten te gaan. Elk ras heeft zijn eigen tolerantie voor kou. Als het buiten te koud voor je is dan geldt dan waarschijnlijk ook voor je harige vriend. Als je je pup buiten in de kou meeneemt, zorg er dan voor dat je je harige vriend in de juiste winter uitrusting kleedt.

Vergeet niet de pootjes van je harige vriend. Hoewel een jas helpt bij het vasthouden van de warmte hebben hun pootjes ook bescherming nodig. Je hond kan ook op zout stappen dat op de wegen is gelegd om ijs te smelten. Dit kan schadelijk zijn voor je harige vriend als die na of tijdens de wandeling aan zijn poten gaat likken.

Als je van plan bent om schoenen te kopen voor je viervoeter, zorg er dan voor dat je schoenen kiest met een goede grip zodat je harige vriend niet wegglijdt. Wij hebben een groot assortiment met verschillende soorten hondenschoenen voor je klaarstaan als je een kijkje wilt nemen.

Maat

Als je hebt vastgesteld dat je hond een winterjas nodig heeft zoek dan naar een jas die zijn nek en buik bedekt. Het moet uitstrekken van zijn nek tot zijn staart. Je wilt een jas die goed aansluit zonder dat die te strak zit. Als je merkt dat het de beweging van je viervoeter beperkt dan is de maat niet goed.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur