Alles over een hondenzwembad

Heb je een hond die van water houdt? Of is de zomer begonnen? Dan kan je overwegen om je harige vriend een eigen zwembad te geven. Een hondenzwembad hoeft helemaal niet groot te zijn, het hoeft alleen maar groot genoeg te zijn om in te peddelen of om in af te koelen. Want net als ons hebben honden ook een plek nodig om rond te hangen op een warme dag. Naast het afkoelen zijn er ook andere redenen waarom het een goed idee is om een zwembad te kopen voor je harige vriend.

Redenen om een hondenzwembad te kopen

Oefening

Wil je je harige vriend wat beweging geven? Spetteren en peddelen is een goede manier om dit te doen, vooral in de zomer. Het vinden van een hondenbad dat diep of groot genoeg is om grotere rassen de kans te geven om te zwemmen is best moeilijk. Er zijn wel genoeg zwembaden te vinden voor kleinere of middelgrote rassen. Als je geïnteresseerd bent in een hondenzwembad kan je een kijkje nemen in ons assortiment.

Goed voor oudere honden of honden met aandoeningen

Zwemmen legt niet veel druk op de gewrichten van je viervoeter en daarnaast is het ook een niet-belastende oefening. Dit betekent dat het ideaal is voor pups met overgewicht of gewrichtsproblemen. Lopen of rennen kan namelijk voor meer problemen veroorzaken bij deze viervoeters, maar zwemmen is een oefening met hoge intensiteit en weinig impact waar deze honden van kunnen genieten.

Mentaal stimulerend

Honden hebben niet veel te doen voor mentale stimulatie. Je harige vriend kan zich dan gaan vervelen, en door verveling kunnen gedragsproblemen ontstaan. Het hebben van een eigen hondenbad kan nieuwe opwindende en ongebruikelijke stimuli bieden die hun hersenen bezig en actief houden.

Hoge temperaturen

Zweet je harige vriend in de zomer? Hoge temperaturen kunnen de gezondheid van je viervoeter schaden, tijdens wandelingen is deze kans het grootst. Viervoeters kunnen last hebben van een zonnesteek en andere gezondheidsproblemen als ze niet de gelegenheid hebben om af te koelen. Een duik nemen kan dit probleem oplossen en zal ze koel houden, zelfs als ze besluiten uit het zwembad te komen. Dit is omdat een natte vacht je viervoeter een fris en koel gevoel geeft.

Badtijd

Sommige viervoeters houden er niet echt van om in bad te gaan of verachten het idee om in de badkamer te komen. Het gebruik van een zwembad voor je viervoeter kan het opruimen vergemakkelijken en kan helpen voorkomen dan je tapijten nat worden. Buiten een bad nemen kan je harige vriend afleiden als hij niet van baden houdt.

Plezier

Hoewel er veel redenen zijn om een zwembad voor je harige vriend te kopen, is het gewoon een leuke manier om je viervoeter gelukkig te maken. Veel honden hebben nooit echt de gelegenheid gehad om in het zwembad of zelfs maar in het water te spelen, omdat er vaak geen reden tot is. Je harige vriend de kans geven om in het water te spelen op een warme dag in de zomer kan een reden zijn om dit wel te doen.

Hondenzwembad kiezen?

Ben je geïnteresseerd geraakt in een hondenzwembad voor je harige vriend? Leuk! Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een hondenbad.

Duurzaamheid

Een zwembad dat gemaakt is van duurzaam materiaal is belangrijk, vooral als je een grote hond hebt. Te overwegen materialen zijn:

  • PVC: Stevig, flexibel en uitstekend opvouwbaar.
  • Metaal: Weerbestendig en roestbestendig indien voldoende gecoat.
  • Polyurethaan: Uitstekend materiaal tegen zware hondenpoten.

Grootte

De grootte van je zwembad is eigenlijk het belangrijkste waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk wel dat je harige vriend er comfortabel in past. Een goede tip van ons: Bedenk alvast waar het zwembad voor zal worden gebruikt. Als je wilt dat je pup een beetje gaat peddelen, dan is een groter zwembad meer geschikt. Hondenbaden zijn er in veel verschillende maten, dus het is gemakkelijk om er één te kiezen die past bij de behoeften van je harige vriend.

Hondenzwembad antislip rood / blauw

84,95

Karlie doggy pool hondenzwembad drop blauw

89,99

Karlie doggy pool hondenzwembad groen / blauw

89,99

Karlie doggy pool hondenzwembad afdekzeil rood

16,99

Toegang

Een belangrijk ding om over na te denken is het gemak waarmee je harige vriend in en uit het zwembad kan stappen. Grote viervoeters kunnen eruit springen, maar als je een kleine pup hebt moet je misschien overwegen om een trap of oprit te installeren om het gemakkelijker te maken. In ons assortiment kan je hondentrappen vinden als je geïnteresseerd bent.

Trixie trap lichtgrijs

28,99

Flamingo trap easy step grijs

40,49

Flamingo trap easy step beige

74,90

Flamingo trap easy step grijs

74,90

Veiligheid

Veiligheid zou altijd in gedachten moeten worden gehouden wanneer je je hond in het zwembad laat spetteren. Je wilt natuurlijk je hond veilig houden door gezond verstand te gebruiken, maar deze tips kunnen je helpen om blessures tijdens het spelen te voorkomen.

  • Houd altijd een oogje in het zeil als je meerdere honden tegelijkertijd laat zwemmen. Er is namelijk veel kans op ruzie door de opwinding die is ontstaan. En je wilt natuurlijk niet dat er letsel ontstaat door stootjes of duwtjes.
  • Je harige vriend kan misschien zoveel van zijn nieuwe zwembad gaan houden dat hij er helemaal niet meer uit wil. Veel viervoeters vinden het heerlijk om te relaxen in het water, zelfs bij kouder weer. Wees voorzichtig bij temperaturen onder de 21 graden Celsius. Als je symptomen opmerkt zoals rillingen en lethargie, droog je harige vriend dan meteen af en leid hem naar binnen zodat die kan drogen.
  • Honden kunnen net als ons een zonnebrand oplopen. En het is net zo pijnlijk voor je harige vriend als voor jezelf. Je kan de kans op verbranding verminderen door gebruik te maken van een hondvriendelijke zonnebrandcrème.
  • Lijkt het alsof je harige vriend onzeker of angstig is om in het zwembad te komen? Dan is het beter om je viervoeter beetje bij beetje kennis te laten maken met het zwembad. Je harige vriend voelt zicht misschien meer op zijn gemak bij de tweede of derde keer.